• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Vízparti területek szabályozása - teadélután

Tematikus teadélután színhelye volt november 5-én az alsóörsi művelődési ház. Az asztalokra nemcsak tea és pogácsa került, hanem egy fontos közérdekű téma, Alsóörs partjainak területszabályzása is.

Bővebben...
 

Főépítészeti fogadóóra

Kedves Érintettek! Alsóörs község főépítésze, Mártonffy Gábor minden hónap első szerdáján, így november 6-án is FOGADÓÓRÁT, konzultációs lehetőséget biztosít a Községházán. 

Időpont: minden hónap első szerdája, 10-12 óráig
Helyszín: Alsóörsi Közös Önkormányzati Hivatal

Bővebben...
 

Vízparti területek szabályozása konzultáció

A TELEPÜLÉSI VÍZPARTI TERV egyeztetési anyagával, a Balaton part központi, építési szabályozásával kapcsolatosan KONZULTÁCIÓT, rendkívüli teadélutánt tartunk, melyre minden erdeklődőt szeretettel meghívunk!

Időpont: 2019. november 5. (kedd) 17.00 óra
Helyszín: Eötvös Károly Művelődési Ház

Bővebben...
 

Október a látás hónapja

A LÁTÁS HÓNAPJÁRA, avagy pillantás lelkünk tükrébe. A Magyar Látszerész Szövetség évente megrendezése kerülő kampánya alkalmából kerestem fel Dr. Bíró Andrást,

Bővebben...
 

Megdöbbentő és felháborító!

Megdöbbentő és felháborító, hogy egyesek a behajtani tilos tábla ellenére a Sirály parkba,a Dexion melletti járdán át, közvetlenül a partra beállnak gépjárművel, a nagy értékű SZÖKŐKÚTON keresztül!

Bővebben...
 

Tündér Ujjak Klub kiállítása

Az alsóörsi Tündér Ujjak Klub tagjai ismét bemutatják Önöknek az idei évben készített alkotásaikat. Sol szeretettel várnak minden érdeklődőt a kiállítás megnyitójára.

Időpont: 2019. október 25. (péntek) 17.00 óra
Helyszín: Eötvös Károly Művelődési Ház

Bővebben...
 

Ünnep három tételben: 1956-ra emlékeztünk

Három helyszínen hajtott fejet Alsóörs az 1956-os forradalom és szabadságharc eszmeisége, hősei és mártírjai előtt: az Eötvös Károly Művelődési Házban, a Szabadság téren álló emlékkőnél és Valahol Európában.

Bővebben...
 

Töklámpások készültek

Jó néhány éve kezdődött, hogy október végén ismét töklámpások világítanak szerte a faluban. Igaz, idegenből származó divat keltette életre a régi kelta szokást, amivel az ártó szellemeket akarták elűzni az emberek a fény erejével.

Bővebben...
 

A "Tündér Ujjak" kiállításáról

Hat éve működik Tarnai Viktória vezetésével a Tündér Ujjak Klub. Az ujjak tulajdonosai minden héten összejönnek szerdánként a művelődési házban.

Bővebben...
 

Vízparti területek szabályozása

 Településünk Helyi Építési Szabályozásának módosításánál figyelembe kell venni a központi előírásokat. Megjelent a korábbi Vízpart-rehabilitációs Tanulmányterveket kiváltó Települési Vízparti Terv egyeztetési anyaga, amely többek között megtalálható a balatontipp.hu weblapon is. 

Bővebben...
 

Közelkép Hebling Zsoltról, Alsóörs régi – új polgármesteréről

Az október 13-án lezajlott önkormányzati választás során Hebling Zsolt, Alsóörs hivatalban lévő polgármestere ötödik alkalommal kapott felhatalmazást arra, hogy képviselő-testülete élén, a község első embereként folytassa évtizedekkel ezelőtt megkezdett munkáját. Ebből az alkalomból beszélgettünk, nem éppen a megszokott módon.

Bővebben...
 

Megalakult Alsóörs képviselő-testülete

A feladatok újak, az összetétel a régi. Ünnepi esemény színhelye volt 2019. október 17-én délután az Eötvös Károly Művelődési Ház nagyterme: megtartotta alakuló testületi ülését Alsóörs megválasztott képviselőtestülete.

Bővebben...
 


Oldal: 2 - Összesen: 17

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card