• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Szabó Magda a Rickl család szemével

A történet régimódi – a megközelítés újszerű. Szabó Magdára, a kortárs irodalom kiemelkedő alakjára emlékezett Alsóörs október 3-án.

Bővebben...
 

A zene és én – Gondolatok a zene világnapján.

1975 óta október 1-je a zene világnapja. A világhírű hegedűművész, Yehudi Menuhin és az UNESCO zenei tanácsa fordult felhívással a földkerekség lakosságához azért, hogy a zene semmihez sem hasonlítható nyelvén hirdessen békét és barátságot közöttük. 

Bővebben...
 

Vidám szüretelők Alsóörsön

Szomszédolás szüret idején. Szeptember 29-én délután látogatást tettek Alsóörsön a paloznaki szüretelők.

Bővebben...
 

60 éves a Napraforgó Óvoda

Hatvan szál napraforgó. Nagyszabású ünnepség keretében emlékezett meg az alsóörsi Napraforgó Óvoda és Bölcsőde fennállásának 60. évfordulójáról. A jeles eseményre szeptember 24-én került sor.

Bővebben...
 

Judit, avagy bepillantás Márai világába

Szeptember 21-én, pénteken különös ajándékban részesült Alsóörs színházkedvelő közönsége: az Eötvös Károly Művelődési Ház beillesztette műsorfolyamába Márai: Judit című monodrámáját.

Bővebben...
 

Szoboravatás Alsóörsön

Új szobor hordoz új üzenetet, a vöröskőszobrairól elhíresült Alsóörsön. Az alkotás fából készült, egészen szokatlan technikával, és azért került a községben frekventált helyre, hogy...

Bővebben...
 

Új kilátótér avatása

Aki Veszprém felől érkezik a faluba, néhány napja az ALSÓÖRS feliratot nem csak az út menti táblán láthatja, hanem az út bal oldala fölött emelkedő vöröskő mellvéden is, nagy fekete betűkkel. Egy új közösségi tér épült fel itt, a református parókiához vezető út alatt.

Bővebben...
 

A népmese napja

A tölgyfa tündérétől a csodaszarvasigA meghívó elsősorban a gyerekeknek szólt, de a tartalmas, szép délután kellemes perceket szerzett felnőtt kísérőiknek is. 

Bővebben...
 

Autómentes Nap volt

Településünk is ismét csatlakozott az Európai Mobilitás Hét, Autómentes Nap felhívásához, s ezen a szeptemberi héten több eseményt szervezett, utcákat zártak le a gépjárművek elől.

Bővebben...
 

Érték, ami összeköt - megyei ünnepség

ÉRTÉKTEREMTÉS– Kovászna megye és Veszprém megye szeptember 15-én ünnepelte együttműködésük 25 éves jubileumát

Bővebben...
 

Egyre népszerűbb az Eötvös kávézó

Kettő az egyben – invitált a meghívó szeptember 7-én az Eötvös Károly Művelődési Ház „kihelyezett” programjára, egy kávéra, vagy teára a Török-házba, ahol egymást követő két estén át szórakoztatták a nagyérdeműt a meghívott előadók.

Bővebben...
 

Az alsóörsi búcsúról

Búcsúfia. Szeptember első vasárnapja az alsóörsi búcsú napja. Ha nem is olyan híres, mint a máriapócsi, vagy a csatkai, sokan olyan nosztalgiával emlékeznek fénykorára, mint ahogy azt a jeles napokra szokás.

Bővebben...
 


Oldal: 13 - Összesen: 15

Praktikumtár

Patinás Antik

Balaton riviéra

Harley-Davidson

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card