• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Telt ház a Márton-napi rendezvényen

Alsóörs, a hagyománytisztelő, nagy gondot fordít arra, hogy napjaink történései mellett megemlékezzen történelmünk és kultúrtörténetünk jeles napjairól. Ezek egyikét, Márton-napját,

Bővebben...
 

Töklámpások éjszakáján

A világ számos országában él egy ősi kelta hagyomány, amely halloween elnevezéssel jár hódító útján. Az ünneplők sorából nem hiányzik Alsóörs sem.

Bővebben...
 

„BURSA HUNGARICA” 2019.

Tisztelt Pályázók, az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2019. évi fordulójában a pályázati beadási határidő meghosszabbításra került.

Pályázatok határideje: 2018. november 13.

Bővebben...
 

A Tündér Ujjak Klub születésnapjára

Fennállásának 5. évfordulóját ünnepelte október 27-én a művelődési házban Alsóörs legfiatalabb civil szervezete, a Tündér Ujjak KlubAz ünnepi hangulatot Kövi Szabolcs teremtette meg.

Bővebben...
 

Kovács Endre fotókönyvének bemutatója

Utazás holdvilágnál, ideiglenes amnéziában-. Rendhagyó fotóművész – író – olvasó találkozó színhelye volt október 26-án a veszprémi Utas és a holdvilág antikvárium.

Bővebben...
 

1956-ra emlékeztünk

Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek. Hiába szállnak árnyak, álmok, évek… Emlékük, mint a lámpafény az estben, kitündököl és ragyog egyre szebben – idézte Juhász Gyulát ünnepi beszédében Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Alelnöke

Bővebben...
 

Beszámoló az idei utolsó Endrődi szalonról

Idén utoljára várta érdeklődő vendégeit az Endrődi Szalon. Somorjai Horváth Piroska vendégei ezúttal az M.Tóth házaspár volt. 

Bővebben...
 

Emlékezés, kegyelettel

Évek óta szokás Alsóörsön, hogy a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete halottak napja környékén zenés megemlékezés formájában tiszteleg elhunyt szeretteink emléke előttAdy Endre szavaival élve, az élet rokona a halál.

Bővebben...
 

Év Balatoni Háza: Marina kikötőépület és hotel

Az Év Balatoni Háza pályázat középület kategória nyertese: Alsóörs, Marina kikötőépület és hotel! Nem könnyű feladatot kaptak az alkotók, amikor megbízták őket az újonnan épült alsóörsi kikötő központi épületének tervezésével.

Bővebben...
 

Polgárvédelmi továbbképzés és gyakorlat

Lakossági felhívás! Ezúton tájékoztatjuk kedves lakosainkat, hogy Polgárvédelmi továbbképzést, ill. katasztrófavédelmi sziréna próbát hajtunk végre!

Időpont: 2018. november 8. (csütörtök) 09.00 óra
Helyszín: Alsóörs Közös Önkormányztai Hivatal

Bővebben...
 

Egy pohár tea Alsóörs polgármesterével

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere, folytatva az elmúlt évek gyakorlatát, október 19-én kötetlen beszélgetésre hívta és várta a község lakosságát, üdülőtulajdonosait és valamennyi olyan érdeklődőt, aki fontosnak tartja, hogy tájékozott legyen a közéletben és észrevételeivel segítse annak optimális alakítását.

Bővebben...
 

Latinovits - a színészkirály

A színészkirály nyomában. Október 17-én tartotta legutóbbi összejövetelét az Alsóörsi Nyugdíjas Polgári Egyesület. A meghívott vendég ezúttal Dr. Szentgyörgyvölgyi Péter volt, aki Latinovits Zoltánról, a színészkirályról tartott előadást.

Bővebben...
 


Oldal: 3 - Összesen: 25

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card