• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

A Pannon Várszínház sajtótájékoztatójáról

Nyomtatás

Az alsóörsi nyár védjegye is lehetne akár a Pannon Várszínház évenkénti vendégjátéka. A Pál utcai fiúk soron következő előadását, az időjárási előrejelzésre való tekintettel módosult helyszínen tekinthetik meg: 
Időpont: 2018. július 21. (szombat) 21.00 óra
Helyszín: Alsóörsi Sportcsarnok

Fiúk a Pál utcából, képzelt riport Amerikából. A kiváló művészekből álló társulat tagjai szívesen jönnek hozzánk, mi pedig – és ebbe a mindenkori nyaralók népes táborát is beleértem – szívélyesen fogadjuk őket.

Több mint tíz éve él gyümölcsöző kapcsolat a Vándorfi László igazgató - főrendező vezette színház és Alsóörs Község Önkormányzata között. A Balaton mentén Alsóörs strandja a legszebbek egyike, a víz közelsége, a rendezett környezet és nem utolsó sorban maguk az emberek teszik vonzóvá. Afféle „családi színház”, ideális helyszín nyári előadások rendezéséhez – mondta Vándorfi László azon a sajtótájékoztatón, amelyen a 2018. évi nyári évad műsortervét ismertette a helyszínen.

Alsóörs polgármestere, Hebling Zsolt is példaértékűnek tartja az együttműködést, a színház és az önkormányzat kölcsönösen segíti egymást. Mint mondta, a kulturális élmény az itt lakóknak és vendéginknek egyaránt fontos. Jó látni az előadások iránti élénk érdeklődést. Beszélt arról is, hogy jövőre megvalósul a Varázserdő projekt, ezáltal létrejön egy interaktív közösségi tér, újabb lehetőséget nyújtva az együttműködésre.

A Pannon Várszínház az elmúlt évben sikert sikerre halmozott. Negyvenkét előadást láthattak az érdeklődők országszerte Keszthelytől Debrecenig, Ajkától Egerig, beleértve az alsóörsi Strandszínházat is, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan, ezen a nyáron is sikerdarabok kerülnek színre. Molnár Ferenc remeke, a Pál utcai fiúk még diákkorában belopta magát mindannyiunk szívébe (van olyan tanár ismerősöm, aki évről - évre elolvassa, csak azért, hogy átélje ismét az élményt, mielőtt diákjainak beszél róla). A könyvből készült zenés játék egy év alatt ötven előadást ért meg a Pannon Várszínház művészeinek tolmácsolásában. Ács Feri és a vörösingesek már készülődnek, július 21-én, szombaton 21 órakor honlapunk kedves olvasói is találkozhatnak velük a Strandszínházban.

Új hónap – új előadás, egészen más közegben, más mondanivalóval. Augusztus 11-én szintén 21 órakor, megszületésének 45. évfordulója alkalmából az első magyar rockmusical, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról került színre. Az előadás érdekessége, hogy 23 évvel ezelőtt Veszprémben Vándorfi László már rendezte ezt a darabot. Az akkori előadás két szereplője, Novák Péter és Gazdag Tibor neve ezúttal is ott van a színlapon.

Ami a gyermekeket illeti, róluk sem feledkeztek meg a szervezők: öt alkalommal kereshetik fel kísérőik társaságában a gyermekpancsolót, ahol egy röpke órára ők is elfelejtik minden gondjukat. A négy remek színész által előadott Mesevarázs című „szuperinteraktív” zenésjáték tele van ötlettel, ismert slágerekkel.
Az előadások július 21-én és 29-én, valamint augusztus 5-én, 11-én és 18-án délelőtt 11.00 órakor kezdődnek. Jegyek az előadás előtt a helyszínen, az alsóörsi Tourinform Irodában, valamint a Pannon Várszínház elérhetőségein kaphatók.

Kovács Piroska

Módosítás: ( 2018. július 30. hétfő, 10:29 )  

Praktikumtár

Patinás Antik

Balaton riviéra

Harley-Davidson

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card