• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Halloween Alsóörsön is - filmmel frissítve!

Nyomtatás

Töklámpások fényénél 

Családi nap színhelye volt október 29-én, szombaton az Eötvös Károly Művelődési Ház. Az oly sokat látott falak közé ezúttal gyermekzsivaj és jókedv költözött, a hangulat a felnőtteket is hatalmába kerítette. Jó okuk volt rá: Halloweent ünnepeltek.

Az előtérbe lépve máris számos meglepetés várta az érdeklődőt. Az asztalokat körülállta a község zsenge ifjúsága, akik egyénileg vagy párokat alkotva, többségben felnőtt segítséggel tették a dolgukat, önfeledten szorgalmasan. Miközben tökből készült csemegéket kóstolgattak, kellő gonddal készültek az est főszereplői: a töklámpások. Az alkotásokat ezernyi ötlet és kiváló fantázia jellemezte, maga a színhely pedig inkább hasonlított egy keleti bazárra, mint egy komoly intézményre.

Beljebb lépve volt csak igazán vidám az élet! A nagyterem széksorai a falak mellé szorultak, néhány asztalon kézműves kellékek, játékok. Sokak találtak benne örömet, ám igazán népszerű a „szabadfoglalkozás” volt. A feltételekről az elegáns játékmester: Tari Tibi és csapata gondoskodott. A gyerekek megelégedéssel vették birtokba a számukra hatalmas szabad teret, kielégítve szűnni nem akaró mozgásigényüket. Aztán mégis sikerült a kedélyeket annyira lecsillapítani, hogy egy csapat körülülje Zsóka anyókát, aki két tökkel kapcsolatos mesét olvasott fel, bevonva a cselekménybe hallgatóságát. A meséket társasjáték követte. A gyerekek először papírhajókat építettek, majd segítségükkel egy speciális térképen körülhajózták a Balatont, miközben egy méretes dobókocka szeszélyei által irányítva különféle kérdésekre válaszoltak. Természetesen nem maradt el a jutalom, a jó válaszok csokoládét értek.

A mese és a játék után tetőfokra hágott az izgalom: bemutatásra kerültek a tökből készült faragványok. Elmondhatjuk, hogy az alsóörsi gyerekek, név szerint: Németh Bálint Levente, Németh András, Magyar Assima, Fehér Botond, Kovács Jázmin, Simon Sarolta, Örvényes Dávid, Takács Zsombor, Báró Jázmin, László Borbála, Rozgonyi Gréta és Zalán, Iványi Luca és Martinova Alisa kitettek magukért. Tari Tibi játékmester szerint „tökjó tökfejek” készültek. A nap fénypontja a huhogó felvonulás volt. A gyermeksereg és kísérőik tradicionális töklámpásaik fényében huhogva körbejárták a művelődési házat és a Községháza épületét. Tették mindezt a Mindenszentek előtti ünnepi éjszaka, a kelta újév megünneplése jegyében, amely a római kultúrába beépülve, Halloween néven vált szokássá a világ egy részén, köztük nálunk is. A sejtelmes menet visszatért a rendezvény színhelyére, ahol (majdnem) kivilágos - kivirradtig tartott a Halloween - party.

Kovács Piroska

A Tök szellemes családi programról készült kisfilmet ide kattintva megtekintheti: tökjó kisfilm

Nagy Veronika fotói:

Módosítás: ( 2016. november 06. vasárnap, 07:25 )  

Praktikumtár

Harley-Davidson

Fogyasztóbarát

Vízparti szállás

Balaton riviéra

Hirdetmény

Balaton Best Card