• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Jeges Buli beszámoló

Nyomtatás

Jeges Buli, verőfényes időben

A nyári kánikulás napokon sincs sokkal több vendég a strandon, mint ahányan összejöttek január 21-én délután, az időjárás szeszélye miatt egyszer már elhalasztott jégbulira.

Sokfelől érkezhettek az érdeklődők, a parkolók megteltek, de jöttek vonattal is, mint kedves fehérvári ismerőseim, akik a nyaraló ellenőrzését összekötötték ezzel a programmal.

Hogy milyen szép tud lenni a Balaton, arról bárki meggyőződhetett, aki végigsiklatta tekintetét a horizonton. Szikrázó napsütés, fénylő jégmező, szívesen nevezem jégvarázsnak. A fehér ötven árnyalata. A kb 20 cm-re hízott jég biztonsággal elbírta a siklani vágyókat.

Sárga szalaggal kijelölt, elkülönített területen került sor az ügyességi és gyorsasági versenyekre, melyeket Nagy Vera és Ferenczy Gábor vezényelt. A parton a keverőpult mellett Kálmánfi Gábor koordinálta és kommentálta az eseményeket, segítőtársa, ifj.Németh Béla gondoskodott a zenéről, ami kemény és pörgős volt leginkább. Olyan mozgásra serkentő…….
A Balaton olyan magas vízállás mellett fagyott be, hogy a betonparton korcsolyát csatolóknak nem okozott gondot a jégre lépés. De feltűntek a fakutyák, szánkók, műanyag bobok is, a távolban egy jégvitorlás siklott fel s alá, mint később kiderült, Mrázik Dénes várta vele a jégvitorlázás iránt érdeklődőket. Egy kis csoportnyi gyerek és felnőtt jelmezt is öltött, köztük egy egész család is, mint például a Felsőörsről érkező Lipovszky Rebeka sellőként, Andor testvére polipként, s a legidősebb fiatalember a családból, Áron cápaként jelentett komoly veszélyt, ahogy erre a kommentátor is figyelmeztetett. Édesanyjuk sem maradt ki a családi vállalkozásból, ő is jelmezt öltött, s ha jól láttam, az édesapa sem lógott ki a sorból. De rózsaszín tüllruhás jégtündér is feltűnt néhány rémséges alak közt, ahogy egy hupikék törpike is.

A gyerekek versenyei közt a már profi hokisoknak számító fiatalemberek tartottak egy kis bemutatót a nézőknek, megmutatva azt is, hogy milyen sokat lehet fejlődni gyorsaságban, technikában, ha eléggé megszállottan szereti valaki ezt a játékot, amihez azért nem minden tél járul hozzá. Gyanítom, ők találnak más lehetőséget e szenvedélyhez, ha a Balaton jege nem alkalmas erre.

A versenyek végén mindenki éremben részesült, lássuk, kik voltak ők!
Az ügyességi vetélkedés díjazottjai (a jelentkezés sorrendjében párban vagy hármasával vágtak neki a feladatnak, így a sorrendiség is e szerint alakult):
Első helyezettek: Horváth Szonja, Vajda Liza, Gyurik Veronika, Kajári Kristóf, Kulcsár Botond, Szalai Hanna, Szalai Gellért, Velekei Csongor, Huszár Sarolta.
Másodikak: Vajda Marcell, Buzási Laura, Ottó Nikolett, Takács Liliána, Hebling Róza, Gedra, Bence, Lázár Anna
Harmadikak: Mocsár Emese, Kutasi Lilla

A gyorsasági verseny eredményei:
Elsők: Varga Liza, Kajári Kristóf, Szalai Gellért, Szalai Hanna, László Botond
Másodikak: Örvényesi Dávid, Kovács Zsombor
Harmadikak: Kulcsár Botond, Vajda Marcell

Azért ne gondoljuk, hogy mindenki jégre merészkedett. Szép számmal ácsorogtak, sétálgattak, beszélgettek emberek a parton is, ahol a melegedésről a forró tea és a forralt bor is gondoskodott, ami az óvodában készült nagy fazekakban. Nem csak a meleg pára illant a fényes, ám csípős délutánba, a szegfűszeg és fahéj illata is ott lebegett a levegőben. Ahogy a vidám szavak is, a barátok, ismerősök találkozásainak öröme. Vagy csak egy séta a jégen kézen fogva egymást, korcsolya nélkül.
Mert a téli örömök is sokfélék lehetnek csak meg kell találni őket.
Kicsit arrébb hosszú sor várakozott a lángossütő előtt, akárcsak nyáron. Igaz, most némileg több ruhában, de derűs beszélgetések közben várták, hogy elkészüljön a híres Gyuri-féle lángos.

Valahogy így ért össze a nyár a téllel ezen a délutánon, az alsóörsi strandon.

Az Öböl TV tudosítását az alábbi linkre kattintva megtekintheti: "Alsóörsi jeges buli" tudosítás

Csiszár Edit

Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2017. január 31. kedd, 12:53 )  

Praktikumtár

Harley-Davidson

Fogyasztóbarát

Vízparti szállás

Balaton riviéra

Balaton Best Card