• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Elbúcsúztattuk a telet

Nyomtatás

Búcsú a téltől
Minden véget ér egyszer, még a végtelennek tűnő idei hideg tél is! Vasárnap délután tartották a település hagyományos téltemető, népszokásokat felelevenítő rendezvényét...

A nap is örvendezve vette tudomásul, hogy Alsóörs is mindent megtett ezért, Tarnai Viktória segítségével a legkisebbek is kivehették a részüket a télűzésből, mini kisze bábokat készítettek, amit azok "nagy testvérével" Sánta Rózsival együtt elégethettek.

A műsort most is, mint eddig minden évben Kovács Krisztián vezette, Veszprém- Bakony Néptáncegyüttes biztosította, Pálházi Bence és bandája zenei aláfestésével.

A vidám menet a faluközpontból kísérte utolsó útjára Piros Vince párját, Sánta Rózsit, akit idén Kovács Zoltán készített. A Balaton vizéhez érve a  nagyon sokan csatlakoztak a télűzőkhöz, majd tanúi lehettek a nem mindennapi lánykérésnek és esküvőnek. 
A báb elégetése után az alsóörsi óvoda jóvoltából forralt bor és tea várta a "násznépet".  A tél máglyára küldését követően -a lakodalom részeként- a táncosok, közösen a nézőkkel vidám, jó hangulatú táncházat tartottak a tó partján, ami aztán Eötvös Károly Művelődési házban ért véget.

Most már más nincs hátra, jöjjön a tavasz, vesszen a tél!!!

Nagy Veronika fotói:

Módosítás: ( 2017. február 27. hétfő, 09:07 )  

Praktikumtár

Harley-Davidson

Fogyasztóbarát

Vízparti szállás

Balaton riviéra

Balaton Best Card