• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Eötvös Kávézó - gyerekprogramja

Nyomtatás

A bűvész és inasai - gyermeknapi előzetes a művelődési házban

Kiss Balázs bűvész, az Arany Varázspálca Nemzetközi Bűvészverseny II. helyezettje volt május 19-én az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Ház alkalmi „szórakozóhelye”, az Eötvös Kakaózó vendége.

Bár művészetét titkok veszik körül, nem kell félnie: az utánpótlás ott áll a kapuk előtt. Erről ő maga gondoskodik.

Telt ház a remekül berendezett nagyteremben, képviselteti magát minden korosztály. Lázas izgalom a legkisebbek körében, elégedett mosoly a nagyszülők arcán. Akadnak olyan anyukák, akiknek nem kell futni járnia, itt is összejönnek a kilométerek. Egy biztos: remek a hangulat, jól érzi magát mindenki. Amíg az interaktív műsor elkezdődik, a gyerekek addig sem unatkoznak, van, aki játszik, mások a hely szelleméhez híven kakaót, szörpöt iszogatnak, finomságokat kóstolnak.

Kezdődik a műsor. Kiss Balázs bevezetésként könnyű trükköt mutat be, nem titkolva annak szakmai hátterét sem. Nehezednek a feladatok: a bemelegítő ujjgyakorlat után rajzok lopakodnak egy üres könyvbe, rövid idő múltán a fekete - fehér ábrák színpompássá, a gyerekek pedig bűvészinassá válnak. Hogy örülne Goethe, aki balladát, és Dukas, aki a költemény alapján bűbájos nagyzenekari scherzot írt ezen a címen! Örültek az alsóörsi gyerekek is, egyre merészebben és egyre ügyesebben vettek részt a nagyszerű játékban. Kiss Balázs azt vallja, hogy akkor izgalmas egy varázslat, ha együtt csinálják: ő, a gyerekek, sőt, az „örök gyerekek” is.

A műsor második részében megnyílt a bűvészképző. Kiss Balázs, az Országos Corodini Bűvészbajnokság győztese, öt hazai- és nemzetközi díj tulajdonosa, gondol a jövőre, fellépésének színhelyein ifjú bűvészeket képez, már amennyire ez egy fél óra alatt lehetséges. Jelenlévők ilyenkor megtanulják néhány bűvészmutatvány fortélyait. Ha szükséges, a művész többször is elmagyarázza azokat, ám titkokkal telt zsákja mélyén marad még néhány. 

A műsor befejezése után módom volt Kiss Balázzsal néhány szót váltani. Elmondta, hogy képzettségét tekintve gépészmérnök. A bűvészkedés hobbynak indult, ám a késztetés egyre erősödött. Autodidakta módon tanulta meg, Londonban, Franciaországban fejlesztette. Rátalált mesterére, Molnár Gergelyre, akitől sokat tanult, a szoros értelemben vett szakmán kívül színpadi jelenlétet, viselkedésformát és azt is, hogy miként tolmácsolja mondanivalóját. Ez a világ hatalmába kerítette. Ma már főfoglalkozású bűvész, nemzetközi konferenciák sikeres résztvevője. Népszerű előadó, tíz országban vezette be közönségét a mágia titkaiba, egyedi show műsorával szórakoztatva a nagyérdeműt. Rendszeresen hívják itthon is gyermek- és felnőtt rendezvényekre: falunapokra, művelődési házakba, különféle tréningekre, céges összejövetelekre. Hogy miért, azt mi is megtapasztalhattuk. Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye az alsóörsi gyerekekről, így válaszolt: Jó volt velük együtt lenni. Rendkívül aranyosak, élveztem a velük való együttlétet. Nagyon jól esett a figyelmük, az érdeklődésük.

Kovács Piroska

Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2017. május 24. szerda, 08:07 )  

Praktikumtár

Harley-Davidson

Fogyasztóbarát

Vízparti szállás

Balaton riviéra

Balaton Best Card