• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Vakáció Kupa a művelődési házban

Nyomtatás

Ismét pattogott a labda

A várva várt szünet előtti utolsó edzés kapta ezt a megtisztelő rangot az Endrődi iskola asztalitenisz iránt érdeklődést mutató fiataljai számára rendezett házibajnokságon. Az első benyomás, ami a belépőt fogadja: kitűnő a hangulat!

Komoly munka folyik már az első percben, de mindenki szívesen teszti a dolgát. A levegőben ott vibrál a mozgás örömének semmihez sem fogható derűje. Ildikó néni, alias Tóthné Nagyőszi Ildikó testnevelő tanár, a Veszprémi Asztalitenisz SE vezetőedzője jól ismeri azt az utat, amely ehhez az érzéshez vezet, és mindent megtesz érte két segítője: Nemes István és Nagy Veronika is.

Úgy két hónappal ezelőtt kezdődött minden, pontosabban az alsóörsi asztalitenisz „újkori” története, merthogy előzmény van bőven. A hőskorról honlapunkon a közelmúltban Szerva itt címmel olvashattak Csiszár Edit tollából. Alsóörsön volt már egyszer egy rangos nagycsapat, akik felkészültségüknek és a sportág iránti rajongásuknak köszönhetően a falusi szpartakiád szintjéről az NB.III. kapujáig jutottak. Annak pedig most jött el az ideje, hogy az elődök nyomdokán elindulva legyen folytatása ennek a szép sportágnak Alsóörs életében.
Az iskolában hirdették meg, hogy akinek kedve van az asztaliteniszezéshez, járhat edzésre – mesélte az évzáró bemutó foglalkozás egyik résztvevője, a harmadikos Magyar Assim, aki elmondta azt is, hogy többféle sportágat kipróbált már, köztük a bokszot, a karatét és az úszást is, amit itt most lát, az nagyon tetszik neki, olyannyira, hogy komolyan szeretne foglalkozni vele a jövőben. Megkérdeztem az elsős Fodor Hannát is, aki picit nehéznek tartja még azt, amit csinálni kell, de hát van ideje bőven eldönteni, hogy a jövőben mit választ. A lényeg az, hogy a gyerekek szeressék meg a mozgást, sportoljanak rendszeresen, akár szervezett formában, akár tömegsport jelleggel, de ha csak egyéni mozgásigényüket kielégítve, az is rendkívül fontos fejlődésük, egészségük megőrzése érdekében. Ezt már a bemutató edzést tartó Tóthné Nagyőszi Ildikó mondta.

Az edzés a művelődési ház színháztermében folyt, amely hetenként egy alkalommal edzőteremmé alakul. Két asztal mellett pattog a labda, az egyiken modern Yola - típusú adogatógép, Veszprémből „utazik” hetenként hozzánk. Az edzés játékos formában zajlik, sok ötlettel. Először könnyebb, majd egyre nehezebb feladatok követik egymást, általában sorverseny jelleggel. Ez a mozgás általában egyszerűnek tűnik – magyarázza a tanárnő, pedig valójában finom koordinációs készség és nagy erejű robbanékonyság szükségeltetik hozzá. Heti egy alkalom rendkívül kevés ahhoz, hogy játékosokat lehessen kinevelni, ez az alapok elsajátításához, a jelenlegi tömegsport szinthez elegendő, ahhoz, hogy ráépülhessen a jövő.

Az edzés háziversennyel ért véget. A lányok versenyét Tischler Kata nyerte, a második helyen Ret Elvira végzett, a dobogó harmadik fokán Abonyi Natasa és Venkli Emese osztozott. A fiúknál Őri Attila volt a legeredményesebb, őt Konrád Zente követte, Magyar Assim lett a harmadik. Az összetett verseny győztesének járó kupa Tischler Katát illette meg. Az érmeket Tóthné Nagyőszi Ildikó és Nagy Veronika adta át.

Mészáros Károly, az iskola igazgatója elmondta, hogy nemcsak kézilabdában eredményesek diákjaik, szép sikereket érnek el más sportágakban is (közben kapja a hírt, hogy Zánkán, a diákolimpián ezüstérmet szerzett az iskola csapata. Gratulálunk!) Bár a tanulók 92 %-a sportol, az asztaliteniszt egy újabb, jó lehetőségnek tartja. Ki tudja? Hátha éppen tőlünk kerül ki a jövő Jónyer Istvánja vagy Gervainé Farkas Gizije?

Kovács Piroska
 

Módosítás: ( 2017. június 14. szerda, 08:59 )  

Praktikumtár

Harley-Davidson

Fogyasztóbarát

Vízparti szállás

Balaton riviéra

Balaton Best Card