• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

II. Nemzeti Regatta

Nyomtatás

Fölényes alsóörsi győzelem a II. Nemzeti Regattán 

Június 11-én, Siófokon 38 település részvételével rendezték a balatoni szezonkezdés első nagy családi fesztiválját, a Nemzeti Regattát, Magyarország településeinek vitorlás versenyét.

Nagy örömünkre a Scholtz Imre kormányos vezette alsóörsi csapat, Both Gábor, Hegyi Márton, Dr. Bardóczi Miklós, Kovács Endre és Mészáros Sándor részvételével, fantasztikus versenyzéssel megnyerte a versenyt!

A második helyen Balatonboglár, a harmadikon Csopak végzett.

Vivát Alsóörs!        

Egy percig sem volt kétséges, Alsóörs a legjobb! Három futamban állt rajthoz – háromszor nyert. A bravúr már tavaly is majdnem sikerült, így lesznek a másodikból elsők.
Néhány nappal ezelőtt, június 10-11-én Nemzeti Regattát rendeztek Siófokon, immár másodízben. Az ötletet a Nemzeti Vágta adta: miért ne lovagolhatnák meg a Balaton hullámait is az arra rátermettek karcsú, kecses vitorlásokkal? A nagy viadalról az alsóörsi Both Gáborral beszélgettem, aki bátyjával, a szintén csapattag Kálmánnal együtt beleszületett a vitorlázólétbe.
A Nemzeti Regatta a BAHART, a Magyar Vitorlás Szövetség és a versenynek otthont adó Siófok város közös rendezvénye. Célja az, hogy kihasználva a Balaton adta nagyszerű lehetőséget, népszerűsítse ezt a szép sportot. A szándék meghallgatásra talált. A versenyen nemcsak tóparti települések csapatai indulhattak, ezt bárki megtehette. Éltek is vele, szép számmal, köztük Baja, Csajág, Budapest XIII. kerülete, Veszprém és még sokan mások, összesen harmincnyolc önkormányzat.
A verseny az elmúlt évihez hasonló feltételek mellett zajlott, néhány kisebb változástól eltekintve. A hét fős csapatok egyforma hajókkal álltak rajthoz, futamonként sorsolták azokat. Kormányost a szervezők delegáltak. A kétnapos verseny alatt a széljárás változó volt: délelőttönként 6-os erősségű, viharos szél tombolt, délután csaknem szélcsend uralkodott. Az összeszokott, rutinos vitorlázók számára azonban ez sem jelentett akadályt. Mivel sokan indultak, a rendezők rövid pályákat jelöltek ki. Az elő- és a középdöntőben a mieink rajt - célgyőzelmet arattak, a döntőben a rajt gyengébben sikerült, annál jobban a folytatás!

A II. Nemzeti Regatta alsóörsi sikert hozott. Akik kiharcolták: Scholtz Imre csapatkapitány, Hegyi Márton, Both Gábor, Both Kálmán, dr. Bardóczi Miklós, Kovács Endre, Mészáros Sándor. Gratulálunk!


Természetesen nem maradt el a csúcsteljesítményért járó elismerés sem.Both Gábor elmondta, hogy milyen öröm mindannyiuk számára az, hogy nemcsak övék a siker íze, az egész község osztozik abban. Egy későbbi időpontban ugyanis – 2016-hoz hasonlóan – egy nagymotoros fedélzetén Alsóörs apraja - nagyja részt vehet egy élményszámba menő többórás hajókiránduláson. Ezen kívül 500 ezer forint illeti a község önkormányzatát, amelyet településmarketingre használhat fel. Bár a győztesnek járó kupát és oklevelet a legénység kapta, a jövőben azok is Alsóörs relikviáit gyarapítják, szimbolizálva a közösséget. Alsóörs jó hírét növeli továbbá, hogy a BAHART zászlóshajója, amely jelenleg a 2016. évi regatta győztes Siófok nevét viseli, a jövőben (egy év időtartamra) az ALSÓÖRS nevet kapja.

Kovács Piroska

Módosítás: ( 2017. június 21. szerda, 21:29 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Harley-Davidson

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card

Patinás Antik