• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Óvodás ballagás 2017.

Nyomtatás

Ballag már az ÓVODÁS -az alsóörsi Napraforgó Óvoda évzárójáról

Hiába, múlnak a gyermekévek. Nem kivétel ez alól az alsóörsi óvoda több mint ötven kis növendéke sem. Közülük kilencen utoljára lépték át a jól ismert, ám a nyár folyamán megújulásra váró óvoda küszöbét.

Nem lehetett eltéveszteni abban az órában, június 9-én délután, hogy miért a sok siető gyermek és felnőtt, akik szebbnél szebb virágcsokrokat szorongatnak, és az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Ház felé veszik útjukat. Hamarosan ünnepi pillanatok tanúivá váltunk mindannyian kis óvodásaink jóvoltából.

Az évzáró kedves dallal vette kezdetét: „Minden felnőtt volt egyszer gyerek” – énekelte Halász Judit az örök igazságot, majd átvették tőle a szót maguk a nap főszereplői. Kicsik vagyunk, dalolunk, hallgassatok meg bennünket – kérték, és azt ígérték, ha tetszik a daluk, abba sem hagyják virradattól akár estig. Erre ugyan nem került sor, de azalatt a közel egy óra alatt, ameddig az évzáró tartott, szép mondókákat, gyermekdalokat és néptáncot láthattak, hallhattak a meghatott szülők, rokonok, jelenlevők.
A vendégeket – köztük Hebling Zsolt alsóörsi és Ferenczy Gáborné lovasi polgármestert, polgármester helyettesünket, Ferenczy Gábort és Báró Béla jegyzőt, az intézményvezető Csiszárné Huszár Judit köszöntötte. Mint mondta, az idén nemcsak egy oktatási évet zár az óvoda, hanem egy egész korszakot is, mivel a jelenlegi épületben 1976 óta két csoportban (a Lepkében és a Katicában) folyó munka 2017. szeptemberétől megújult helyszínen, újabb óvodai csoporttal és egy mini bölcsődével bővülve zajlik tovább.

Az intézményvezető a továbbiakban köszönetet mondott Alsóörs önkormányzatának a támogatásért, a szülőknek a közös munkáért, Vaszily István gyógypedagógusnak, Pálfiné Pumer Réka logopédusnak és Mátrai Zsanett hitoktatónak a gyerekek személyiségfejlesztése érdekében végzett tevékenységéért. Megköszönte továbbá kollegái: Szekeres Károlyné Tündi néni, Störk Józsefné Ildikó néni, Rásky Ervinné Yvett néni és Kozári – Grósz Helga néni óvónő, valamint Hoffer Marianna és Balázsné Kecskés Andrea dajka néni, valamint Donát Máté edző és Bácsi Gabriella néptáncoktató munkáját.
Mielőtt a ballagók: Bognár Léna, Csordás Attila, Édes Gergő, Konrád Kamilla, Kőkúti Zolta, Maász Márta, Molnár Boglárka, Nézics Bence és Schmidt Bernát megvallották, hogy továbbra is gondolnak majd szeretett barátikra és kedves óvodájukat nem felejtik el soha, Tündi néni jóvoltából láthattunk egy remek fotómontázst óvodában töltött éveikről.

Búcsúzóul még két vélemény:
Bognár Léna ballagó óvodás: Szerettem oviba járni. Nagyon elégedett vagyok az óvodával.
Szekeres Károlyné óvónő: Óvónőnek lenni kihívás, de gyönyörű feladat!

Kovács Piroska

Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2017. június 14. szerda, 13:01 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card