• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Alsóörs neve végleg összeforr a Harley-val

Nyomtatás

Alsóörs neve végleg összeforr az elemi erővel
A Harley-Davidson Open Road Festen a STIHL bebizonyította, mire is képes legendás láncfűrésze. Egy életnagyságú Fat Boyt faragtak ki, a szobrot pedig Alsóörsnek ajánlották fel,

így a település neve már két ikonikus márkával, a Harley-Davidsonnal és a STIHL-lel is összeforrt.

Felváltva bőgtek fel a Harley-Davidsonok és a STIHL fűrészek az alsóörsi kempingben. Nem mindennapi motorshow-val készült ugyanis a vállalat az Open Road fesztivál főnapjára. Szombaton még a sokat látott motorosok szeme is a vállalat standjára, Gáborecz István faszobrászra és a több százkilós fatönkre szegeződött, melyből aztán estére egy életnagyságú Fat Boy született meg. „Hatalmas kihívás volt számomra a Harley kifaragása, nem rettentem meg azonban a feladattól. Tudtam, hogy ez egy maradandó élmény lesz számomra és a fesztivál közönsége számára is” – mondta a faszobrász.

Bodor László, az Andreas STIHL Kft. műszaki marketing menedzsere szerint egyértelmű párhuzamot lehet vonni a favágók és a motorosok között, hiszen két ikonikus márkáról és két kultikus életérzésről van szó. „Mindannyian szeretjük az erőt sugárzó eszközöket, azt pedig egyértelmű, hogy a Harley-k és vállalatunk gépei is elemi erővel bírnak” – mondta, majd hozzátette: a fesztivál résztvevői egyetértenek abban, hogy megdobban a szívük akkor, ha felbőg egy Harley és akkor is, ha berántanak egy STIHL fűrészt. A marketing menedzser úgy fogalmazott: Alsóörs neve mára összeforrt a 18 éve megrendezésre kerülő Harley-Davidson fesztivállal, s bízik abban, hogy mostantól a STIHL-ével is. 

Az egész napos motorfűrész show-t követően, az elkészült életnagyságú Fat Boy-t a színpadon adta át a STIHL Hebling Zsoltnak, Alsóörs polgármesterének. A polgármester úgy fogalmazott: "Nagy meglepetésként értesültünk róla, hogy egy közel két évtizedes barátságot jelképező szobrot kap a község, így lakosaink és vendégeink örömére a hagyományos vöröskőből faragott szobraink mellett új köztéri nevezetességgel is gazdagodik Alsóörs. Hálás szívvel köszönjük a különleges ajándékot, melynek helyét a fesztivál szervezőivel közösen, gondosan fogjuk kiválasztani!”.

Módosítás: ( 2017. június 16. péntek, 15:19 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card