• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

A Pannon Várszínház új élményeket ígér

Nyomtatás

A Pál utcától az amfiteátrumig         

Gazdag és változatos programmal várja a nyarat a Pannon Várszínház társulata. A helyszínek között természetesen Alsóörs is szerepel. Mindezekről a veszprémi Hangvillában június 15-én tartott sajtótájékoztatón többet is megtudhattunk.

Vándorfi László, a teátrum igazgatója elmondta, hogy az előző évekhez hasonlóan az idén is kihasználják Alsóörs nagyszerű adottságait: lesz egy nagyszabású előadás az amfiteátrumban, egy kedves operett a strandszínházban és változatlanul gondolnak a gyerekekre is.

Molnár Ferenc örök értékű klasszikusa, a Pál utcai fiúk megható története sokakat érintett meg tanulmányai során. Napjaink három nagyszerű szerzője: Dés László - Geszti Péter és Grecsó Krisztián neve, valamint a Pannon Várszínház Alsóörsön is jól ismert, népszerű társulata garancia arra, hogy a regény musical változata is sikeres lesz. Az évad legjobb produkciója „családi színház” – mondta Vándorfi László. Ismerték már szüleink és nagyszüleink is, ezen kívül nemcsak az ifjúságnak szól, hanem mindannyiunknak, hiszen felnőtt életünk alapvető konfliktusait is tükrözi. A Pál utcai fiúk az amfiteátrumban kerül színre július 29-én, szombaton 21 órai kezdettel, eső esetén pedig sportcsarnokban.
Nem változott a színház vezetésének koncepciója a strandszínház vonatkozásában sem. Az idén egy ismerős történet sajátságos változatát láthatjuk a commedia dell’ arte műfajára hajazva, ahogy azt a direktor jellemezte. A történetnek olyan ismerősnek kell lennie - mondta, mintha a cselekmény velünk esne meg. Az újragondolás a „tálalásban” jut érvényre, ezúttal úgy, ahogy azt a Szirmai Albert – Bakonyi Károly és Gábor Andor szerző-triumvirátus megálmodta Mágnás Miska című operettjében, amely a premiert követően nálunk kerül színre július 21-én, pénteken 21 órakor.

A múzsák otthonaként tovább éli életét a strand népszerű gyermekpancsolója is. Ez egy egészen egyedi és különleges helyszín, ahol remekül érzik magukat a felnőttek is, ezt tanúsíthatom. A Mesevarázs című mesejáték varázsa előre borítékolható. Több alkalommal lesz műsoron júliusban és augusztusban.
Vándorfi László átfogó tájékoztatást adott az évad többi eseményéről is. Megtudtuk, hogy a nyár folyamán 46 alkalommal gyönyörködhet a közönség előadásaikban. Veszprémben erősödik a jelenlétük, nem is akármilyen helyszínen, hiszen a várbörtön udvarán fognak játszani. Ajkai szereplésük is bizonyság rá, hogy kiváló ötletekben nincs hiány: a vízi orfeumban a strand egyik medencéje pótolja a világot jelentő deszkákat, a vízből hangzanak fel a közkedvelt slágerek. Fellépnek többek között Balatonlellén és Siófokon (ahol a város kezdeményezésére Shakespeare vígjátékot mutatnak be), Egerben és Balatonfüreden. Utóbbi helyszínen Csavard fel a szőnyeget! címmel zenés összeállítást élvezhetnek az érdeklődők a Marina szálló bárjában, a Dzsungel könyvét a szálló kertjében külső vendégek is megtekinthetik.

A sajtótájékoztatón jelen volt Alsóörs polgármestere, Hebling Zsolt, aki elmondta, hogy hét éve töretlen az együttműködés a színház és a község között. Ebben szerepe van a különleges helyszíneknek is. Az amfiteátrum fejlesztés előtt áll. Jelenleg a tervezés fázisában van az a közel 300 millió forintos beruházás, amely a színpad átépítése mellett megteremti a nélkülözhetetlen infrastruktúrát, és nemcsak azt. A kezdeményezést Vándorfi László is örömmel üdvözölte. Mint mondta, a körülmények okán logisztikai, műszaki és technikai szempontból egyaránt kihívás jelenleg minden amfiteátrumbéli előadás. Szerencsére van egy jól működő, tapasztalt, összeszokott csapat, akik a színpad építés - bontás huszonnégy órát igénybevevő munkáját maradéktalanul elvégzik. Ha megszületik a Varázserdő – ahogy ezt a projektet nevezik – a kulturált körülmények és a természet szépségének együttes varázsa az eddiginél is népszerűbbé teheti ezt a játszóteret.

Hebling Zsolt elmondta azt is, hogy a nagy tömegeket vonzó, augusztusban megrendezésre kerülő több napos fesztiválon, ahol a nyártól búcsút veszünk, az idén a Pannon Várszínház egy külön estét kap. Végezetül megköszönte a jó partneri kapcsolatot, amelynek szerinte is van jövője. Ahhoz pedig, hogy 2023-ban Veszprém lehessen Európa kulturális fővárosa, Alsóörs is megad minden támogatást.

Kovács Piroska

Módosítás: ( 2017. június 19. hétfő, 12:25 )  

Praktikumtár

Harley-Davidson

Fogyasztóbarát

Vízparti szállás

Balaton riviéra

Balaton Best Card