• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

"Bolygó" 2017.

Nyomtatás

Az idei vitorlás versenyszezon változékony időjárással, sokszor túl sok, néha túl kevés széllel kezdődött.

A Tolnay Kálmán László emlékversenyt jó szélben a II. helyen zárta a Bolygó, következő héten a Balatoni Évadnyitó kifejezetten gyenge szélben zajlott, így nem sikerült a célba érés szintidőn belül.

 Egy héttel később a kétnapos Mihálkovics Kupa jubileumi 50. versenye következett, de a rendezőség mindkét napon a futamok törlése mellett döntött a viharos szélre tekintettel.

Mindezek után kíváncsian vártuk a háromnapos Pünkösdi Regattát, mely a Kékszalag után talán a második legnépszerűbb verseny. Az első napon gyenge széllel küzdött a mezőny nagy része, a szembeszélben igazából csak a gyors járású kéttestű hajók voltak eredményesek; mi kifutottunk az időből és este 9-kor értünk partot. Másnap a keszthelyi Öböl-kupán – egy hidegfrontot megelőző - erős délnyugati szélben a 6. helyen zártunk, így nem sok esélyünk volt, hogy a három futam után a dobogóra kerüljük. Némi vigaszt nyújtott, hogy az esti, fogadással egybekötött eredményhirdetésen átvehettük a tavalyi győzelmünkért járó aranyérmet. Ám megtörtént a csoda: hétfőn a gyenge-közepes erejű szélben a Keszthely-Fonyód pályát sikerült elsőként teljesítenünk, így összetettben a kategória bronzérmét hoztuk el.


Június harmadik hétvégéjén kerültek megrendezésre – hagyományosan egymás utáni napokon – a Tramontana Regatta és a Hamisszalag versenyek, a két klasszikus vitorlás (Tramontana, Kishamis) tiszteletére. A meteorológia ismét markáns hidegfrontot jósolt a versenyek idejére. Nem is tévedtek, a versenyek végig élénk illetve erős, egyes szakaszokon 55-60 km/h-s viharos szélben zajlottak. A versenytávoknak közel 30 egység vágott neki. A Bolygó számára kedvező szélviszonyoknak köszönhetően mindkét napon sikerült kategória-győzelmet aratnunk.

A következő hetek már a Kékszalagra való felkészítés jegyében telnek, elő-versenyeken (pl. Fehér Szalag) való részvétellel és a hajó alapos átnézésével, felkészítésével tölti napjait a Bolygó csapata.

Kirchknopf Gábor
2017.06.19.

 

Módosítás: ( 2017. június 21. szerda, 13:06 )  

Pannon Várszínház

Praktikumtár

Zorall Sörolimpia

Harley-Davidson

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton riviéra

Balaton Best Card