• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Beszámoló az I. Alsóörsi Csipketáborról

Nyomtatás

Sikeres volt az I. Alsóörsi Csipketábor
Az idén 15 éves Alsóörsi Csipkeműhely 2017. június 26-30 között rendezte meg az I. Alsóörsi Csipketábort kezdők részére.

A tábor résztvevői Zalaegerszegről, Budapestről, Balatonfüredről, Paloznakról, Felsőörsről, Veszprémből és természetesen Alsóörsről érkeztek. Az eszközök megvásárlása az Alsóörsért Közalapítvány támogatásával valósulhatott meg, a helyet az Alsóörsi Önkormányzat, a humánerőforrást pedig az Alsóörsi Csipkeműhely tagjai biztosították.

A hétfő délelőtt az anyagok, eszközök, munkamenet megismerésével telt, majd az első alaptechnika, a vászonverés tanulását kezdtük meg. Kedden gyakoroltunk, majd a félverés és az egészverés technikáját sajátították el a résztvevők. A táborozók megcsodálhatták az Önkormányzatnál kiállított "csipkecsodát", melyet Tarnai Viktorné Zórád Matild készített 2008-ban a Pro Renovanda Hungariae Alapítvány által kiírt pályázatra. A harmadik napon már figurális csipkék kerültek a párnákra, ezek elkészítése tartott péntek délig. Ebéd után kiállítottuk az elkészült csipkéket, majd Hebling Zsolt Polgármester úr zárta a tábort, és reményét fejezte ki, hogy lesz folytatás, ezzel ismét egy szép, új hagyomány teremtődött Alsóörsön.

Köszönjük, hogy együtt alkothattunk!

Az Alsóörsi Csipkeműhely nevében
Tarnai Viktória

Módosítás: ( 2017. július 06. csütörtök, 09:09 )  

Everness Fesztivál

Zorall Sörolimpia

Harley-Davidson

Praktikumtár

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton riviéra

Balaton Best Card