• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Összetartozunk pályázat - elnyertük a különdíjat!

Nyomtatás

"Összetartozunk", ezzel a címmel hirdetett pályázatot kisközösségek számára a közelmúltban a NAPLÓ, a pályázók között ott találtuk Alsóörsöt is. A község derekasan helytállt: elnyerte a Napló szerkesztőségének különdíját!

A pályázat kiírásának célja az volt, hogy a megye kistelepülései kapjanak bemutatkozási lehetőséget. Alkalmat arra, hogy megismerhessük egymás életvitelét, szokásait, jeles napjait, erősítve ezáltal is a közösségépítést, az összetartozást.

Tartalmát illetőleg a pályaműnek magyarázószöveggel kísért fotográfia formájában a közösség életének egy olyan jellegzetes pillanatát kellett bemutatnia, amely az összetartozást reprezentálja. A közösségek kialakulásának, az összetartozásnak szép példáját adta Alsóörs már a múltban is, gondoljunk például az úgy nevezett „halászbokrokra”, vagyis azokra a halászokra, akik kalákában járták a vizet és közösen keresték meg szigorú szabályok szerint a kenyerüket. Emléküket Alsóörs havilapja címében máig őrzi.  Községünk napjainkban is bővelkedik közösségi eseményekben. A bőség zavarával kellett megküzdeni a pályázóknak akkor, amikor a fesztiválok, bemutatók, főzőversenyek, sportesemények, hangversenyek garmadájából pályamunkát kellett választani. Végül az „Alsóörsi Színes Csokor – Falunk Napja” című nagyszabású rendezvényre esett a választás – melynek egyik „napirendi pontja” egyben pörköltfőző verseny is – és amely híven tükrözi községünk jelmondatát, mely szerint: "Alsóörs vár, marasztal, visszavár." 

Az „Összetartozunk” elnevezésű pályázatban résztvevő tizenhárom településre a Napló hasábjain és online lehetett szavazni. Az ünnepélyes díjátadásra, amelyen jelen volt országgyűlési képviselőnk, Kontrát Károly parlamenti államtitkár is, július 19-én, Veszprémben került sor. A versenyt Malomsok nyerte, Ganna kapta a legtöbb online szavazatot, Alsóörs a különdíjat érdemelte ki.  Az újabb rangos elismerést Hebling Zsolt polgármester vette át.

Kovács Piroska
 

Módosítás: ( 2017. július 24. hétfő, 08:46 )  

Harley-Davidson

Praktikumtár

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton riviéra

Balaton Best Card