• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Mágnás Miska jött, komédiázott és győzött

Nyomtatás

Újabb siker a strandszínházban

Az alsóörsi strandszínház idei évadnyitó előadására július 21-én, egy forró nap éjszakáján került sor. A nézőtér, mint már oly sok alkalommal, most is zsúfolásig megtelt.

Műsoron a nyárhoz, a kikapcsolódni vágyó közönség igényéhez illő szórakoztató produkció: Szirmai Albert – Bakonyi Károly – Gábor Andor: Mágnás Miska című operettje, úgy, ahogy azt a Pannon Várszínház társulata megálmodta.

Mágnás Miska szerencsés ember. Amerre jár, osztatlan siker övezi útját. Így volt ez már a múlt századelőn, amikor a népszerű operett megszületett, és akkor is, amikor parádés szereposztásban filmvászonra került. A sikerszéria azóta is tart. Az újkori diadalút állomásai között Alsóörsöt is ott találjuk.
Miska, a talpraesett lovászfiú történetét, aki az arisztokraták világába cseppenve el tudja hitetni velük, hogy közülük való, Békeffy István és Kaszó Elek munkája nyomán gondolta újra a Pannon Várszínház igazgató - főrendezője, Vándorfi László és Krámer György koreográfus. Munkájuk nyomán megszületett a klasszikus operett vérbő komédiával ötvözött, rendkívül szerethető változata, amelyet a közönség nagyon élvezett, és szűnni nem akaró tapssal jutalmazott.

Némethné Hegyesi Tímea és barátnője, Simon Istvánné Budapestről érkezett, kifejezetten az előadás miatt. Mint mondták, amikor csak tehetik, jönnek, mert nagyon szeretik a Pannon Várszínház művészeinek produkcióit. Hasonló volt az általam megkérdezett néhány néző véleménye is, mondhatnánk úgy is, hogy rendkívül népszerű a színház társulata.

A siker érdekében most is megtett mindent Mágnás Miska és Korláthy gróf háza népe. A címszerepben Molnár Ervint láthattuk, aki már sokadszor bizonyította, hogy mennyire otthon van a komédia és a zenés, táncos produkciók világában. Méltó partnere volt Kovács Ágnes Magdolna, aki kedvese, Marcsa figuráját keltette életre kirobbanó formában. Rolla grófkisasszony boldogságáért egy emberként drukkolt a nézőtér, a fiatal, tehetséges Baranyi Emma nemcsak szerelme, a Szente Árpád Csaba által megformált Baracs mérnök szívébe lopta be magát. A fordulatokban gazdag cselekmény szálai Oravecz Edit, a kleptomániás nagymama kezében futottak össze, aki biztos kézzel, kedvesen bonyolította a történetet. Vidám perceket szerzett Pixi és Mixi grófként Lenchés Márton és Szelle Dávid, a Korlátláthy házaspár: Keresztesi László és Pap Lívia, valamint a kettős szerepet játszó Farkas – Csányi Attila. Az operett zenei vezetője Rossa László volt, a jelmezeket Justin Júlia tervezte. Szép este volt, köszönjük.

 Kovács Piroska

Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2017. július 26. szerda, 10:47 )  

Harley-Davidson

Praktikumtár

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton riviéra

Balaton Best Card