• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Hétvége sok zenével, filmmel fűszerezve

Nyomtatás

Három helyszínen zajlottak az események

Mindenki kedvére válogattak a szervezők, amikor július negyedik hétvégéjén a Balaton partját, magát a strandot és a rövid idő alatt népszerűvé vált Merse parkot választották különféle rendezvényeik helyszínéül.

A sort 22-én, szombaton este a Jazz Móló soron következő hangversenye nyitotta meg. Bélafi László kitűnő együttese, a Swing - swing méltán örvend nagy népszerűségnek, amerre csak koncertezik. Veszprém zenei élete évtizedek óta elképzelhetetlen nélkülük, most már évek óta Alsóörsé is. Sokak nyáresti programja volt ezúttal is a Marina kikötőben felcsendülő remek zene, a jazz sokszínű, különleges világa, abban a professzionista előadásban, ahogy azt a Swing - swing teszi.

Este kilenckor a község többfunkciós strandján folytatódott a program, ahol Dj. Németh Béla strandpartyja várta a táncolni vágyókat. Mint mondta, minden feltétel adott ahhoz, hogy a hozzánk látogatók élvezhessék a nyár örömeit, többek között ebben a formában. Örökzöld dallamok, kellemes helyszín, ilyenkor már a rekkenő hőség is alábbhagy, mindenki élvezi a strandot „és még (sör) és bambi is kapható”. A disco örök divat, jó ötlet a strandparty, kedvelt időtöltéssé vált rövid idő alatt.

A zenés - táncos hétvége programja vasárnap a Merse Leader Kultúrparkban folytatódott. A grillparty új kezdeményezés, az effajta rendezvények hagyományos elemeivel, jelenleg a megismerés időszakában. Aki ott volt, kellemesen múlatta az időt, ki - ki sétával, baráti beszélgetéssel, jó alkalom ez is arra, hogy közösségek kovácsolódjanak össze. A legnagyobb érdeklődés – miként az egy grillpartytól elvárható – a János Pince Udvarház gárdája által készített, ínycsiklandozó illatokkal övezett frissensültek iránt mutatkozott. Bíztató jelek a jövőre nézve.

És még mindig nincs vége, az „utolsó felvonás” csak ezután következett. Bár már késő este volt, egyre többen érkeztek. A kezekben pokrócok, néhányan kempingszéket is hoztak. Hamarosan benépesült a park népszerű szánkódombjának környéke, azaz megtelt a „nézőtér”. A térség közepén nagyméretű vetítővászon, és máris érkezik „Bridget Jones, aki babát vár”.

Színes, változatos, jó kis hétvége volt!  

Kovács Piroska

Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotói:


 

Módosítás: ( 2017. július 26. szerda, 12:53 )  

Harley-Davidson

Praktikumtár

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton riviéra

Balaton Best Card