• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Nyáresti operettkoktél az Eötvös kávéudvarban

Nyomtatás

Operett és jegeskávé - remek helyszín az Eötvös kávéudvar

Nyáresti operettkoktél címmel hirdette meg augusztus 4-én az Eötvös Károly Művelődési Ház legújabb programját, melynek színhelye az intézmény átriumában működő Eötvös kávéudvar volt.

Ezen a szép nyári estén minden adott volt ahhoz, hogy az ember érezze jól magát. A hosszú, forró nyár ugyan nem fukarkodott melegével még ezen a kései órán sem, ám a Kálmánfi Gábor vezette Művház-Csapat megtalálta a módját annak, hogy a közelmúltban debütált kávéudvar kellemes rendezvényhelyszínné váljon. Maga az átrium virágzó leandereivel mediterrán életérzést közvetített, a falakon kis lámpák világítottak, fényük visszaköszönt a terített asztalokon pislákoló sógyertyákból.  A kávéház itallapja bőséges választékot kínált, különféle jegeskávékat, különleges szörpöket – gránátalmát, kékáfonyát – kínáltak kedvesen a ház munkatársai. És akkor még nem beszéltünk arról a nyáresti koktélról, amelyért tulajdonképpen összejöttünk, pedig az alkalmi „mixerek” igencsak jól keverték az operettirodalom legjavából, műdalokból és a közelmúlt könnyűzenei slágereiből álló műsort.

Az én nevem, la bella Tangolita” mutatkozott be Ábrahám Pál: Bál a Savoyban című revűoperettjének részletével az est első fellépője, Gál Laura énekművész, a Kaposvári Egyetem Művészeti karának tanára, majd Fényes Szabolcsot idézve azt is megkérdezte közönségétől, hogy „Van-e szerelmesebb vallomás, mint egy szál virág és semmi más”. A művésznő, akinek szép hangját olyan mesterek  csiszolták, mint Pitti Katalin és a világhírű Hamari Júlia, az elmúlt évben már járt nálunk, ám akkor teljesen más szerepkörben hallhattuk: egyházi zenét énekelt a református templomban. Hogy sokoldalú művész, azt az est hátralévő részében is bizonyította, amikor szólót, műdalt és duettet egyaránt énekelt, köztük Kálmán Imre örökzöldjét, a Csárdáskirálynőből Sylvia szerepét.

Ezt megelőzően megismertük duett partnerét, azt a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett Kálmánffy Ferenc énekművészt, aki az „időtlen klasszikus” jelzőt kiérdemelt, sikert sikerre halmozó Honvéd Művészegyüttes Férfikarának szólistájaként járta be a világot. Széleskörű repertoárjában és előadóművészi kvalitásában több alkalommal gyönyörködhetett már Alsóörs zenekedvelő közönsége is. Ezúttal a Deres már a határ című magyar nótával indított, majd egymást követték a szép, jól ismert dallamok, úgymint a Rákóczi megtérése, a Messze a nagyerdő és a zseniális matematika tanár, Kacsóh Pongrác János vitézének részlete. A nagy ívű széria zárásaként Edvinként lépett elénk Kálmánffy Ferenc Sylvia, a csárdáskirálynő partnereként.

Az énekesek zongorakísérője, Újláb Gábor is itthon van Alsóörsön. A Kaposvári Egyetem művésztanárával szintén a református templomban találkoztunk legutóbbi fellépése alkalmából, amikor is Gál Laura szakrális énekét kísérte. Játéka most is nagyban segítette az est sikerét.
Bár a két részből álló műsor második felének első száma szintén operett volt (Lehár: A mosoly országából a Vágyom egy nő után), a folytatásban  egészen más műfajból kaptunk ízelítőt. Ez is illett a nyárhoz, a kikapcsolódáshoz, a szórakozáshoz. Akinek a szép perceket köszönhetjük: Meggyes Csaba, aki friss énekművész diplomával a zsebében érkezett hozzánk.  A tehetséges fiatal művész azt vallja, hogy a zene az élete. Erről mi is megbizonyosodtunk. Műsora felölelte a közelmúlt könnyűzenei irodalmát, a legkedveltebb magyar és külföldi (különösen az olasz) slágereket, valamint napjaink világának sikerdarabjait. Szép hangja betöltötte a teret, a közönség „vette” a jelzést és szinte végig tapsolta vele a műsort. Előadásában elhangzott többek között a Korda György által sikerre vitt: Gyöngéden ölelj át és ringass szerelem és az Oh, Lady N, olasz nyelven Gianni Moranditól a Ritornero, a sokakban szép emlékeket idéző Paul Anka sláger, a You are my destiny és Ricchi és Poveri dala, a Cosa Sei. A jól megérdemelt siker nem maradt el.

Kovács Piroska

Nagy Veronika ás Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2017. augusztus 08. kedd, 07:47 )  

Nyárbúcsúztató

Zorall Sörolimpia

Praktikumtár

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton riviéra

Balaton Best Card