• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Tanévnyitó az iskolában

Nyomtatás

Becsengettek -tanévnyitó az alsóörsi iskolában

Ünnepi istentisztelet keretében nyitotta meg a 2017/18-as tanévet szeptember 3-án, vasárnap az alsóörsi Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda-Utánpótlásközpont a község református műemléktemplomában.

A nyári szünettől az időjárás is elbúcsúzott, esős, őszies órán gyülekeztek a templom előtt szülők, vendégek és az alkalom főszereplői, a diákok. Miután az előre megszerkesztett koreográfia szerint mindenki elfoglalta kijelölt helyét, ünnepélyes keretek között megérkezett az iskola zászlaja is. A gyülekezet lelkésze, dr. Kálmán Csaba köszöntötte jelenlévőket, elénekeltük nemzeti imádságunkat, a Himnuszt, majd ünnepi prédikációt hallhattunk a Példabeszédek könyvéből. „Szerezz bölcsességet, szerezz eszességet, ne felejtkezzél el, se el ne hajolj az én számnak beszéditől!” – szólt bölcs Salamon király megszívelendő tanácsa, aki saját magának is azt kért, amikor egy kérése teljesülhetett. dr. Kálmán Csaba a szavak értelmét is elmagyarázta a gyerekeknek.

Az évnyitó további részében az iskola igazgatója, Mészáros Károly szólt a diákokhoz.  „Minden út, a leghosszabb is az első lépés megtételével kezdődik, de mindegyiket meg kell tenni ahhoz, hogy célt érjünk” – mondta. Hangsúlyozta a közös munka fontosságát, az álmok elérhetőségének lehetőségét, majd köszönetet mondott az önkormányzat és a fenntartó egyház anyagi- és erkölcsi segítségéért. A szünetben nem állt meg az élet: az iskolában korszerűsítési munkálatok folytak, új eszközök beszerzésére került sor, a diákok két alkalommal református táborban voltak, a kézilabdások megnyerték a Dán Kupát és jól szerepeltek a Cell Kupán. Mészáros Károly beszélt arról is, hogy az iskolai Rendtartás helyett Miheztartás lép életbe, annak kell megfelelnie mindenkinek. „Legyen divat a jó tanulás és a jó sportolás’ – kérte az igazgató, majd megfogalmazta kívánalmait az első- és nyolcadik osztályosok, a sportolók és szülők felé is.

A beszédeket a 3. osztályosok ünnepi műsora követte, akik Balogh József: Kedves Vakáció barátom! – című versét adták elő. A tanévzáró ünnepi aktussal, eskütétellel zárult. Először az iskola új pedagógusa, a testnevelés szakos tanár – kézilabda edző, Brandt Tamás, majd az új diákok tettek esküt az iskola szabálya szerint. Az évnyitó a diákéveket most kezdő kilenc kis elsős megajándékozásával zárult, hogy aztán szeptember 4-én, hétfőn reggel már ők is a 132 fő tanulót soraiban tudó Endrődi iskola nagy családjába tartozzanak.

Kovács Piroska

Zórád Fernc fotói:

Módosítás: ( 2017. szeptember 05. kedd, 07:12 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card