• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Alsóörsi íjász sikerek

Nyomtatás

Terepen is, teremben is remekelnek az alsóörsi íjászok

Még véget sem ért az alsóörsi íjászok számára oly sikeres évad, máris arra készülnek, hogy a jövő évi kihívásoknak ugyanolyan magas szinten tudjanak eleget tenni, ahogy azt tőlük hosszú évek óta megszoktuk. 

Erről beszélgettem az ASE szakosztályvezetőjével, Molnár Ferenccel.

Hová sorolná eredményesség szempontjából a szakosztály életében a 2017-es esztendőt?
Mindenképpen a jó évek közé. Harminchat tagból álló szakosztályunk sportolói a kvalifikációs- és egyéb versenyeken derekasan helytálltak. Öt országos bajnokságon vettünk részt, hét bajnoki címet, valamint helyezéseket szereztünk. Külön öröm számomra, hogy nemcsak a felnőtt kategóriákban voltunk eredményesek, a fiatalok is átvették a stafétabotot a Budapesten, Pakson, Tápiszentmártonban, Sopronban rendezett versenyeken.

Név szerint kik azok a versenyzők, akiknek gratulálhatunk?
Országos bajnoki címet nyert:
Szélesy Bence és Őry Balázs olimpiai fiú-, Bucsy Benjámin csigásíj kategóriában, Major Ferenc teremben is és a terepíjászok vadászreflex küzdelmeiben is, valamint jómagam, szintén két számban, teremben és a csigásíj versenyben.
A dobogó második fokára állhatott:
Dr.Morzál Ádám vadászreflex, Őry Balázs, Szélesy Bence és Szalay Hunor olimpiai kategóriában.
OB. III. helyezést ért el:
Szalai Hunor olimpiai, Szélesy Bence olimpiai, Major Ferenc vadászreflex fegyvernemben.
Mindezek mellett Major Ferenc (teremben és terepen is), valamint Ficsor Attila az országos csúcstartók kategóriájában Magyarországon a legmagasabb pontszámot érte el.

Milyen a részvételi arány egy – egy ilyen megmérettetésen? Hányan versenyeznek Alsóörs színeiben?
Egy - egy versenyen átlagosan 150 – 200 fő vesz részt. Hogy miként szerveződött nagycsaláddá az íjászok népes tábora? Vannak közös nevezők: mindenki szereti a kihívásokat, a természetet, a történelmi hagyományokat, a sportot, mint mozgásformát és nem utolsó sorban a társakat, akikkel közös az érdeklődési körünk.
Az ASE Íjász Szakosztálya 36 főből áll, egyharmaduk gyermek. Az utánpótlás nevelésére mindenkor nagy gondot fordítottunk és fordítunk ma is. A közelmúltban új íjászoktató képzés lépett életbe, a LEVEL 1-2. Gergely Endre edző személyében jó kezekben van a fiatalság.

Mit hoz a jövő? Milyen terveik vannak a következő évre?
Még az idén is áll előttünk egy megmérettetés. Néhány nap múlva, december 2-án, a sportcsarnok afféle felkészülési verseny színhelye lesz, ugyanis 2018. február 15 – 19-ig Budapesten zajlanak a teremíjász EB. küzdelmei, amelyen mi is ott leszünk. A kvalifikációhoz szükséges pontszámot Balázs, Bence és Feri Tápiószentmártonban már meglőtte. Azt megelőzően pedig Alsóörsön rendezi meg a Magyar Íjász Szövetség 2018. január 27-28-án az országos bajnokságot. Erre a versenyre részvételi csúcs várható: már most van 230 jelentkező, soha ennyi nem volt. Vár ránk még egy örömteli esemény is: szakosztályunk jövőre ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Nagyon készülünk rá, szeretnénk „bearanyozni”!

Kovács Piroska

Módosítás: ( 2017. november 13. hétfő, 11:26 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card