• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Újévi koncert és fogadás -beszámoló

Nyomtatás

Köszönjük, Alsóörs! Az első januári szombat este újévi koncertre és fogadásra várták községünk lakosságát, vállalkozóit, civil szervezeteit, az önkormányzat partnereit, mindazokat, akik valamilyen módon hozzájárultak a 2017-es esztendő sikeréhez, szólt a meghívó.

Sokan el is fogadták az invitálást, szép számmal érkeztek a vendégek.

Kálmánfi Gábor művelődésszervező köszöntötte a vendégeket, köztük dr.Kontrát Károly államtitkárt, jelenlegi országgyűlési és Pál Bélát, volt országgyűlési képviselőket.
Hebling Zsolt polgármester köszöntőjében elmondta, hogy e rendezvénynek előzményei is voltak, hiszen az év utolsó hónapjában egy összegző, tájékoztató estre szokták hívni a település vállalkozóit, ez utóbb elmaradt. Tavaly januárban már szerveztek egy újévi koncertet, a mai est valójában e két rendezvény ötvözete. A továbbiakban köszönetét fejezte ki mindenkinek, akik itt élve és dolgozva a maguk területén munkájukkal hozzájárultak a település fejlődéséhez, gazdagodásához. Külön köszönetet mondott dr.Kontrát Károlynak, aki amellett, hogy gyakran meg is fordul egy-egy esemény kapcsán falunkban, sok segítséget adott már eddig is. A polgármester felidézte a Napló tavaly nyári pályázatát, mely az összetartozást jelölte meg témául, s ezen Alsóörs különdíjat nyert. A választott téma a halászbokor volt, mely az itt élők számára ismerős, hiszen a régi halászemberek is csak összefogva, ’bokorba’ munkálkodva lehettek sikeresek. Az összefogás ma is ugyanilyen fontos. Szólt még 2018 feladatairól is röviden, s a legfrissebb jó hírről: a Felsőörs-Alsóörs közti kerékpárút építése zöld utat kapott.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, dr.Kontrát Károly is köszöntötte a vendégeket. Mint mondotta, ide mindenkor szívesen visszatérnek a vendégek, hiszen egy fejlődő, vendégszerető, természeti értékeit megbecsülő település Alsóörs. S ők, akik e térség idegenforgalmával is foglalkoznak, arra törekszenek, hogy Európa legbiztonságosabb üdülőparadicsoma legyen a Balaton.
A Csere-hegyi kilátó átadásakor elhangzott mondata (Alsóörsnek egyre jobbak a kilátásai…) azóta gyakran elhangzott mások által is, s most is, az új évre szóló jókívánság részeként. „Legyenek egyre jobbak Alsóörs kilátásai!” - mondta az államtitkár.

A bő órás műsor során opera- és operett dallamok csendültek fel Csóka Anita, Bihari Adél és Kálmánffy Ferenc tolmácsolásában. Műsorukban a következő alkotók műveiből hangzottak el részletek: Mascagni (Parasztbecsület), Verdi (A szicíliai vecsernye), Kodály (Háry János), Strauss (Denevér), Millöcker (Dubarry), Kacsóh Pongrácz (Rákóczi), Lehár Ferenc (Paganini), Kálmán Imre ( A cigányprímás, Csárdáskirálynő), Buday Dénes (Csárdás). Zongorán kísért Bárkányi Éva zongoraművész. Végezetül és meglepetésként Naszvagyi Vilmos, az Újvidékről származó művész lépett színpadra egy szál gitárral, s általános sikert aratott dalmáciai dalcsokrával, valamint híres énekesek utánzásával. Nem volt nehéz felismerni Adriano Celentano, Bobby Solo vagy Tom Jones régi híres slágereit.

A kellemes és tapssal díjazott műsort követően Ferenczy Gábor alpolgármester mondott pohárköszöntőt, majd kötetlen beszélgetésekkel és az óvodában készített finom falatok kóstolásával folytatódott az este.

Csiszár Edit

Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2018. január 08. hétfő, 13:19 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card