• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Beszámoló a Nemzetközi Kézilabda bajnokságról

Nyomtatás

III. Kárpát-medencei Magyar Nemzetközi Kézilabda Fiú Gyermekbajnokság. Május 17-én estefelé harmadik alkalommal vonultak fel a messziről és még messzebbről érkező fiatal fiúkból álló csapatok az alsóörsi sportcsarnok küzdőterére.

 Ma már több országból, mondhatjuk, valójában a történelmi Magyarország területéről. A leghosszabb utat Székelyudvarhelyről tették meg, elismerés nekik, hogy vállalták. Az U12-es és U14-es korcsoport fiúit várták ide.

Közel 140 játékos érkezett kísérőkkel erre a három napos programra. Szállásuk az Aranysas hotelben volt, ebédet és vacsorát a sportcsarnok közelében lévő Arany Nádas étteremben kaptak.
A Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, dr.Soós Kálmán és főtitkára, Öcsi Tamás mellett a válogatott kézilabdás, Gál Gyula is jelen volt a megnyitón, ő az eredményhirdetésen is segített az érmek kiosztásakor. A falu és a rendező iskola elöljárói, az érdeklődő helyiek részvételével kezdődött a megnyitó.
Mészáros Károly köszöntőjében arról is szólt, hogy amit anno Trianon elszakított, azt ez a kézilabda viadal részben egyesíti is, mert aki szívből kézilabdázik, az legyőzhetetlen.
Polgármesterünk, Hebling Zsolt rövid megnyitójában a lényeges gondolatokat emelte ki: sportbarát és vendégszerető település Alsóörs, ahol az összetartozás és kézilabda-szeretet jegyében és egy sikeres pályázat segítségével valósulhat meg harmadik alkalommal ez a torna.

Egy rövid műsor zárta a megnyitót. Rasch Vincent 4.o. tanuló furulyajátéka után az Acro Dance kisformációs és látványtáncos produkciói zárták a megnyitót.
A pénteken és szombaton tíz-tíz mérkőzésen mérték össze tudásukat, ügyességüket a fiatalok, egy-egy félidő tizenöt perces volt. Tehetséges és lelkes, küzdeni tudó gyerekeket láttunk, közöttük talán a jövő válogatott játékosait. A lelátókon a drukkerek hozzátartozók, helyből érintettek, s a kézilabdát szerető érdeklődők.

Az eredményhirdetésre szombat délután, az utolsó meccset követően került sor. Ahogy a megnyitón is, felsorakoztak a csapatok a táblát tartó lányok mögött.

Mészáros Károly iskolaigazgató záró szavaiban összegezte a legfontosabbakat: a közös mindannyiónkban, hogy magyarok vagyunk, és szeretjük a kézilabdát.
S jó tanácsként: alázattal műveljétek, s szeressétek a kézilabdát továbbra is! Felhívta a figyelmet az alsóörsi nyári kézilabda táborokra is.

A torna eredményei:
U12-es korcsoport:
 1. Alsóörs (veretlenül), edző: Ferenczy Gábor
 2. Érsekújvár
 3. Székelyudvarhely „A” csapat
 4. Székelyudvarhely „B” csapat
 5. Mezőfény
Ebben a korcsoportban a legjobb góllövő Mojzes Roland (Érsekújvár), a legjobb játékos Bogdány Örs (Alsóörs), a legjobb kapus Kovács Kristóf (Alsóörs)

U14-es korcsoport:
 1. Alsóörs (edző: Brandt Tamás)
 2. Érsekújvár
 3. Csáktornya
 4. Székelyudvarhely
 5. Ada
Legjobb góllövő Kovács Bence (Alsóörs), a legjobb játékos Perger Andrej (Ada), a legjobb kapus Horváth Vito (Csáktornya)
Alsóörs megőrizte tavalyi első helyét, gratulálunk az edzőknek, játékosoknak egyaránt!

Csiszár Edit

Zórád Ferenc fotói:

 

Módosítás: ( 2018. május 22. kedd, 18:34 )  

Harley-Davidson

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card

Patinás Antik