• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Gyermeknap -beszámoló

Nyomtatás

Gyermeknapon a Merse parkbanMiként az már jónéhány alkalommal bizonyságot nyert, jobb helyszínt el sem lehet képzelni a községben zajló változatos rendezvényekhez, mint a rövid idő alatt népszerűvé vált Merse. 

A park ezúttal is bizonyított: az idei gyermeknap a szép környezetben kicsik és nagyok számára tartalmasan, kellemesen telt. És még az időjárás is kedvezett.

A szervezők igencsak kitettek magukért. Nem lehetett panasz sem a programra, sem a játéklehetőségekre. A délelőtt választékát a népi játszótér kínálata határozta meg: egymás mellett sorakoztak az ötletesnél ötletesebb fából készült játékok, rég múlt korok üzenetét hordozva. A kézügyesség, a koncentráció nem volt hátrány, amikor a bika szarvára kellett kötelet dobni, hordón lovagolni, karikát vezetni, egymást a nyeregből kiütni, esetleg „egeret terelgetni”. A népszerűségi lista legfelső fokán a kosaras körhinta állt.

A gólyaszentély külön életet élt. Itt a Művház - Csapat munkatársai lufihajtogatással várták a kicsiket, akik benyújthatták kívánságukat arra nézve, hogy milyen figurát szeretnének. A választékban szerepelt a virágok és az állatok teljes skálája, de korunk modern gyermekei is megtalálták számításukat. Ráadásul a részvevők meglepetés - ajándékban részesültek, jégkása, később a Szöszi cukrászdában egy gombóc fagylalt várta őket. Aki pedig kürtőskalácsra vágyott, bőséges választékból válogathatott. Közben zene szólt, a stílszerű dallamok a Merse legmagasabb pontján felütött vezéri sátorból szűrődtek ki úgy, ahogy azt mesterük, Németh Béla irányította. A bőséges választékban mindenki megtalálta a számára tetszőt.

Délután változott a program. „Irány a cirkusz!” – adta ki a jelszót a Pesti Zenés Színpad, hogy aztán kedves, szellemes interaktív játékkal szórakoztassa közönségét. Záróprogramként újabb remek ötlet: a kézművesfoglalkozás témája „zümmögő”, esetleg pánsíp készítése Kovács László hangszerkészítő és Fodor Zsuzsanna segítségével. A szép számú gyermek és felnőtt érdeklődő egyaránt élvezte, amikor keze munkája nyomán megszólal a remekmű. A mester közben részletesen beavatott mindenkit a szakma fortélyaiba.

Miként más alkalmakkor is, most is megszólítottam a gyermeknapot ünneplők némelyikét azért, hogy benyomásai felől érdeklődjek.
Mi nagyon szeretjük Alsóörsöt – mondja Mikó Judit Paloznakról. Ide járunk strandra és a bennünket érdeklő eseményekre. Szerencsére van bőven. A négy éves Rozi és a két éves Lotti nagyon jól érzi magát a játszótéren, szép a Merse a sok virággal és a zöld fákkal. Tetszik a program is. Közben Vera nénit arra kéri Ágota és Réka, hogy hajtogasson pillangót nekik, rózsaszínűt, Nyilasi Jani Budapestről pedig egy zöld kardra vágyik. A 4,5 éves Gaál Katica itt tölt minden hétvégét, nagymamájához jön Veszprémből. Ez a szombat azonban más, mint a többi: nem mindig kap az ember egy piros kutyát.

Kovács Piroska 

Nagy Veronika és Zórád Fernc fotói:

 

Módosítás: ( 2018. május 31. csütörtök, 08:05 )  

Harley-Davidson

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card

Patinás Antik