• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Zenés ifjúsági szentmise a katolikus templomban

Nyomtatás

A jó mindig győz - június 9-én, vasárnap este zenés ifjúsági szentmisére hívta és várta az érdeklődőket a Boldog Gizella Királyné Plébánia Templomba az alsóörsi gyülekezet. Az áhítat során szolgálatot teljesítettek az „Itt vagyok, végre” Zenei Társaság tagjai.

A Berkes Péter plébánosatya által celebrált szentmise a vendégzenekar játékával vette kezdetét. Egymás után csendültek fel a szép egyházi énekek hangszeres kísérettel. Az elhangzó művek némelyikét a gyülekezet tagjai is énekelték, a szöveg rendelkezésre állt.

Igehirdetése témáját plébánosatya erre az alkalomra Szent Márk könyvéből választotta. Az idézett részlet a jó és a rossz küzdelméről szól, melynek végső tanulsága az, hogy a jó mindig győzedelmeskedik. A szentmise további részében Szent Benedek mindennapi imájáról hallhattunk.

Berkes Péter az ifjúsági szentmiséket és általában a fiatalokkal való foglalkozást azért tartja fontosnak, mert közösséget formálnak, közelebb hozzák egymáshoz a családokat. Tervei között szerepel a közeljövőben egy ötnapos ifjúsági nyári tábor megrendezése, melynek tematikájában a test és lélek fejlődését egyaránt szolgáló foglalkozások, kirándulások szerepelnek.
A szentmisét követő szeretetvendégség során alkalmam nyílt beszélgetni a fiatal zenészekkel is. Mint azt tőlük megtudtam, Budapestről érkeztek, először járnak Alsóörsön. Cserkészek valamennyien, van közöttük olyan, aki már dolgozik, többségük azonban még diák. Az együttes nevét egy általuk különösen kedvelt egyházi ének részlete adja. Az öt - hét alaptagból álló formáció hangszerei között ott találjuk a fuvolát, a hegedűt és csellót, egy cajon nevű ütőhangszert, különféle gitárokat, a szintetizátort és a legszebb hangszert: az emberi hangot, repertoárjukon pedig a hagyományos és a könnyűzenei együttesek lekedveltebb slágereit.

A júniusi ifjúsági szentmise kötetlen beszélgetéssel zárult.

Kovács Piroska

Módosítás: ( 2018. június 12. kedd, 07:35 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card