• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Bábelőadás -nem csak gyerekeknek

Nyomtatás

Kalap Jakab, avagy bábelőadás nem csak gyerekeknek!  Kellemes délelőttöt töltött az ifjú korosztály július 7-én az Eötvös Károly Művelődési Házban, ahol egy órára felnőtt kísérőik is elfelejtették gondjaikat.

Kalap Jakab zenés meseszínháza elvarázsolta a gyerekeket. Az amúgy is csillogó szemek a szokottnál is több szikrát szórtak, mosolygó arcokat lehetett látni mindenütt, amerre csak nézett az ember. Kalap Jakab és segítője (aki nem más, mint a „színházcsináló” ötgyermekes családapa legidősebb fia, Levente), érti a dolgát.
Úgy kezdődött az egész, mesélte Kalap Jakab, alias Jakab Zsolt, hogy gyermekzsúrt tartott a család, melyen arra kérték őt a kicsik, hogy szórakoztassa őket. A rögtönzés nem esett nehezére, mivel műsorszervező volt, reklámfilmeket gyártott. Verseket már korábban is írt, az pedig hasznos tanácsnak bizonyult, hogy tanára javaslatára megtanult gitározni. Ehhez már csak téma kellett, az pedig tudvalévő, hogy az az utcán hever. Talált is kedvére valót, nem is egyet. A kutyák mindig érdekelték, így született meg Sebő Gyulával közös munkájuk, az első mesekönyvbe csomagolt meseszínház kilenc meséje és dala, az Ebengubák. A kutyákat később cicák, fák, madarak követték, de műsorkínálatukban szerepelnek egyéb témák, sőt, bábvígjáték is, ma már összesen hat féle produkció.

Ezek az előadások gyerekeknek szólnak, de mégsem csak nekik, valamennyinek van megszívelendő mondandója, az Ebengubáknak például az, hogy megismertesse az emberekkel a nagyszerű magyar kutyafajtákat.

Az alsóörsi gyerekek, akik fogékonyak minden új iránt, vevők voltak a zenés bábszínházra. Ha közreműködésre kérték őket, bátran jelentkeztek és jól teljesítettek. Ügyesek, kedvesek voltak. Nem is maradt el a dicséret, a hat éves Obermayer Hanna és öccse, a négy éves Bende még egy dedikált könyvvel is gazdagodott, mások édességet kaptak.
Kalap Jakab és társulata először járt Alsóörsön. A közönség élménnyel, ők jó benyomásokkal távoztak.

Kovács Piroska

Nagy Veronika ás Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2018. július 09. hétfő, 11:12 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card