• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Tájékoztatás cirkusz ügyben

Nyomtatás

Tájékoztatás cirkusz ügyben

Ezúton szeretnék tájékoztatást adni a cirkuszi tevékenységre vonatkozó hatósági engedélyezési és ellenőrzési hatáskörökről a vonatkozó jogszabályok rövid ismertetésével.

1. A cirkuszi menazséria létesítése és működtetése engedélyezésének, valamint fenntartásának részletes szabályairól szóló 222/2007.(VIII.29.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) alapján - a cirkuszi menazséria létesítése és fenntartása szolgáltatási tevékenység tekintetében kereskedelmi hatóságként, valamint a szolgáltatás felügyeletét ellátó hatóságként az állandó menazséria helye szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatala (a továbbiakban járási hivatal) jár el.
A Korm. rendelet 4.§ (2) bekezdése szerint a fenntartó kérésére az állandó menazsériából történő indulás előtt a járási hivatal adja ki az ideiglenes menazséria úti naplót, melyet a hatósági állatorvosnak az induláskor érvényesítenie kell.

A Korm. rendelet 4.§ (3) bekezdése szerint, az ideiglenes menazséria úti naplót a fenntartónak az ideiglenes telephely szerint illetékes hatósági állatorvossal érvényesíttetnie kell.
2.  A Korm. rendelet 4.§ (7) bekezdése szerint, a járási hivatal, a megyei kormányhivatal és a területi természetvédelmi hatóság feladatkörükben jogosultak ellenőrizni a Korm. rendeletben foglaltak érvényesülését, a cirkuszi menazséria létesítése és fenntartása szolgáltatási tevékenységet.
A környezetvédelmi és természetvédelmi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 71/2015. (III. 30.) Korm. rendelet alapján területi környezetvédelmi és természetvédelmi hatóságként megyei általános illetékességgel a megyei kormányhivatal megyeszékhely szerinti járási hivatala jár el.

A fentiekben részletezett jogszabályok alapján ideiglenes cirkuszi telephely engedélyezése, fenntartása körében hatósági jogköre sem az Alsóörsi Közös Önkormányzati Hivatalnak, sem Alsóörs község Jegyzőjének nincs!

Tájékoztatom továbbá a Tisztelt Lakosságot arról is, hogy az ideiglenes cirkuszi telephely nem Alsóörs község Önkormányzat tulajdonát képező területen létesül, hanem magánterületen.

Báró Béla
jegyző

 

Praktikumtár

Harley-Davidson

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card