• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Tájékoztatás cirkusz ügyben

Nyomtatás

Tájékoztatás cirkusz ügyben

Ezúton szeretnék tájékoztatást adni a cirkuszi tevékenységre vonatkozó hatósági engedélyezési és ellenőrzési hatáskörökről a vonatkozó jogszabályok rövid ismertetésével.

1. A cirkuszi menazséria létesítése és működtetése engedélyezésének, valamint fenntartásának részletes szabályairól szóló 222/2007.(VIII.29.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) alapján - a cirkuszi menazséria létesítése és fenntartása szolgáltatási tevékenység tekintetében kereskedelmi hatóságként, valamint a szolgáltatás felügyeletét ellátó hatóságként az állandó menazséria helye szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatala (a továbbiakban járási hivatal) jár el.
A Korm. rendelet 4.§ (2) bekezdése szerint a fenntartó kérésére az állandó menazsériából történő indulás előtt a járási hivatal adja ki az ideiglenes menazséria úti naplót, melyet a hatósági állatorvosnak az induláskor érvényesítenie kell.

A Korm. rendelet 4.§ (3) bekezdése szerint, az ideiglenes menazséria úti naplót a fenntartónak az ideiglenes telephely szerint illetékes hatósági állatorvossal érvényesíttetnie kell.
2.  A Korm. rendelet 4.§ (7) bekezdése szerint, a járási hivatal, a megyei kormányhivatal és a területi természetvédelmi hatóság feladatkörükben jogosultak ellenőrizni a Korm. rendeletben foglaltak érvényesülését, a cirkuszi menazséria létesítése és fenntartása szolgáltatási tevékenységet.
A környezetvédelmi és természetvédelmi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 71/2015. (III. 30.) Korm. rendelet alapján területi környezetvédelmi és természetvédelmi hatóságként megyei általános illetékességgel a megyei kormányhivatal megyeszékhely szerinti járási hivatala jár el.

A fentiekben részletezett jogszabályok alapján ideiglenes cirkuszi telephely engedélyezése, fenntartása körében hatósági jogköre sem az Alsóörsi Közös Önkormányzati Hivatalnak, sem Alsóörs község Jegyzőjének nincs!

Tájékoztatom továbbá a Tisztelt Lakosságot arról is, hogy az ideiglenes cirkuszi telephely nem Alsóörs község Önkormányzat tulajdonát képező területen létesül, hanem magánterületen.

Báró Béla
jegyző

 

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card