• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Szeretetvendégség és gitáros szentmise Alsóörsön

Nyomtatás

Az alsóörsi Boldog Gizella templomban július 14-én Berkes Péter helyi plébános gitáros szentmisét tartott. Közreműködött a Nagykovácsi Gitáros Egyesület, Ormay Csaba vezetésével.

Péter atya először köszöntötte a családokat, akiktől, ahogy fogalmazott, a templom megtelik élettel. Az evangéliumra utalva beszélt arról, hogy Jézus misszióba küldi az apostolokat, hogy hirdessék az Igét, hogy teljesítsék küldetésüket, hogy gyógyítsanak. Nem kell magukkal vinniük semmit. Nincs szükségük másra, csak bátorságra, bizalomra, tiszta szívre.

Az atya egy világítótorony őrét hozta példaképül. “Amikor egy látogató megkérdezte, nem fél-e egyedül a toronyban, amikor vihar dúl, nem lenne-e jobb máshol lenni, akkor azt válaszolta: - Hogyan hagyhatnám el a helyemet amikor ide állítottak? Elsüllyednének a hajók, akik a világítótorony fényeit keresik. Aki megbízást kap, annak ki kell tartania! Jézus mai küldöttei a világítótorony őréhez hasonlítanak, akik Jézus küldetését eredménnyel teljesítik. Hogy Krisztus fénye soha ki ne aludjon, és hogy az ember eljuthasson az örök fény, az üdvösség felé.

A szentmise után szeretetvendégséget tartottak a plébánia hittantermében a hívek adományaiból.

forrás: balaton.vehir.hu

Zórád Ferenc fotói

Módosítás: ( 2018. július 16. hétfő, 10:25 )  

Praktikumtár

Patinás Antik

Balaton riviéra

Harley-Davidson

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card