• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Vivat Bacchus

Nyomtatás

Borkóstoló a Vivat Bacchus! énekegyüttesselJúlius 27-én este vidám hangulat uralkodott az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Házban. Bacchus, a szőlő, a bor, a mámor római istenének követei jártak nálunk.

A Művház-Csapat vezetője, Kálmánfi Gábor köszöntötte a vendégeket az ezúttal is stílszerűen dekorált színházteremben. Kísérő rendezvényre most nem volt szükség, máris a színpadon állt hat fiatal énekes, akik pillanatok alatt megtalálták a közönséghez és a sikerhez vezető utat.

Elöljáróban néhány szó, mintegy „felütésként”: Petőfi alkalomhoz illó verse, a „Szomjas ember tűnődése”. Később megtudtuk, hogy gyakran és szívesen fordulnak a magyar irodalom gyöngyszemeihez, azon belül is a bordalokhoz. Választék van bőven. Ha saját mondanivalójukat szeretnék közölni, dalszöveget írnak (vagy átírnak) és megzenésítik azt. Felléptek már Ákos, Demjén Ferenc és Maróth Viki társaságában, Rúzsa Magdi és Mező Misi partnerei lehettek.

Az a capella együttes 2001-ben alakult egy angol turné alkalmával. Tagjai nagy egyetértésben munkálkodnak, ami nem véletlen. Összeköti őket közös anyanyelvük, a magas fokon elsajátított és művelt zene, az együttes fele pedig a szó szoros értelmében a legbensőségesebb kapcsolatot ápolja egymással, hiszen a rangidős Szentgyörgyvári Károly (aki már zeneoviba is járt és most a mentőszolgálatnál dolgozik), Péter, az együttes menedzsere, egy művelődési ház igazgatója és Gergely, a borgyűjtő testnevelő tanár, testvérek. A feladatokat megosztják egymás között, külön felelőse van mindennek. Saját dalaik többségének szerzője az ének – zene – karvezetés szakos Balásy Szabolcs, az együttes meghatározó tagja a hasonló végzettségű Bognár Ferenc magánénekes. Most már csak a csapat benjáminja, a pszichológia szakos hallgató, Kőszegi-Papp Sámuel hiányzik a sorból, aki beatbox-al foglalkozik, és máris együtt áll a fekete pólón „I love bor” feliratot viselő Vivat Bacchus!

A műsor változatos volt, szórakoztató, anekdotákkal fűszerezett, nem nélkülözve a humor elemeit sem. Nagy sikert aratott Kőszegi-Papp Sámuel egészen különleges szájdob produkciója. A programban mindenki megtalálta a kedvérevalót, különösen a ”nemzetközi zenei turné” volt érdekes, melynek során bejártuk Európát, sőt, Kínába is eljutottunk. A kórus tagjai elmondták, arra törekszenek, hogy minél szélesebb körben elégítsék ki a felmerülő igényeket. Ez Alsóörsön (is) sikerült. Köszönet érte.
A vidám este, ahol csupa mosoly volt az egész terem, borkóstolással zárult.

Kovács Piroska

Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2018. július 30. hétfő, 08:12 )  

Praktikumtár

Harley-Davidson

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card

Patinás Antik