• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               
Hiba
  • JFolder::files: Az elérési út nem mappa:
notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files.

Szoboravatás Alsóörsön

Nyomtatás

Új szobor hordoz új üzenetet, a vöröskőszobrairól elhíresült Alsóörsön. Az alkotás fából készült, egészen szokatlan technikával, és azért került a községben frekventált helyre, hogy...

 minél szélesebb körben hirdesse egy világmárka és egy minden jó kezdeményezésre nyitott település együttműködésének, immár két évtizede tartó gyümölcsöző kapcsolatát.

Alsóörs szoborparkjának legfiatalabbja a Sirály park bejáratánál, a Strand sétány 1. szám előtt áll. Talpazata a környék kincséből, a földtörténet perm korszakának hagyatékából készült, rajta egy motor, a legjobbak közül való. A Fat Boy a Harley-Davidson márka egyik büszkesége. Ezt faragta ki Gáborecz István faszobrász nem mindennapi módon: STIHL láncfűrésszel. Maga a jármű már egy évvel ezelőtt, a fesztivál idején elkészült, az idén felkerült rá a ridere is, így lett komplett.

Az avatóünnepségre szeptember 12-én került sor Alsóörs polgármestere, Hebling Zsolt, Dobai Attila, a Harley-Davidson Open Road Fest igazgatója, a szobor alkotója és az Andreas STIHL Kft –t képviselő Papp Zoltán projektmenedzser jelenlétében. Elsőként Dobai Attila szólt, aki elmondta, hogy Alsóörs az első pillanatban befogadta a fesztivált, a község és a motorosok nagy családja között kialakult baráti kapcsolat pedig azóta is töretlen. Tisztelet és köszönet érte. Ezt kívánták szimbolizálni a STIHL Kft-vel karöltve a szobor felállításával.

Gáborecz István számára, akit rabul ejtett a Kanadában népszerű láncfűrésszel való fafaragás technikája, megtiszteltetés volt a felkérés, hogy készítse el ezt a különleges műalkotást. Megköszönte a lehetőséget, s mint mondta, örül annak, hogy a lakosság és a településre látogatók szeretettel fogadták művét (magam is tanúsíthatom, hogy folyamatosan fényképezik – a szerz.) A STIHL Kft. nevében beszédet mondó Papp Attila szakrális helynek nevezte a Balaton környékét, ahol testet ölt az a szabadságéret, amelyet a Harley- Davidson márka is képvisel. Büszke arra, hogy ennek megörökítéséhez a maguk módján ők is hozzájárulhattak.

Az üdvözlő beszédeket követően Hebling Zsolt és Dobai Attila leleplezte a szobrot. A motorosok ajándékot a fesztiváligazgatótól a polgármester vette át, aki köszönetet mondott érte, majd arról beszélt, hogy az elmúlt közel két évtized során Alsóörs és a Harley – Davidson márka neve össze forrt, jövőre, a húsz éves jubileumon ezt méltóképpen fogja megünnepelni a település. Dobai Attila pedig azt mondta el, hogy örömteli érzés számára az, hogy a motor ridere az ő vonásait viseli. Olyan ez – avatott be gondolataiba, mint a Szabadság - szobor, jelkép, egy szép eszme üzenete a jövőnek.

Kovács Piroska

Nagy Veronika fotói: {gallery}2018/fatboy2{/gallery}

Módosítás: ( 2018. szeptember 13. csütörtök, 16:54 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson

Balaton Best Card