• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Telt ház a Márton-napi rendezvényen

Nyomtatás

Alsóörs, a hagyománytisztelő, nagy gondot fordít arra, hogy napjaink történései mellett megemlékezzen történelmünk és kultúrtörténetünk jeles napjairól. Ezek egyikét, Márton-napját,

mint a legnépszerűbbek egyikét, évről - évre műsorral és bállal ünnepeli a község apraja és nagyja a művelődési házban. Nem volt ez másképp ebben az évben sem.

Honlapunk meghívóján már napokkal korábban megjelent a közlemény, miszerint minden jegy elkelt! Hogy ez pontosan mit jelent, arra akkor döbbent rá az ember, amikor a terembe belépett, ahol mintegy kétszázan foglaltak helyet. A Művház - Csapatnak sikerült az asztalokat úgy elhelyezni, hogy szinte kitágították a falakat, nem volt könnyű. Nemcsak a berendezés volt profi, hanem a dekoráció is, összességében minden együtt állt ahhoz, hogy egy kellemes estének nézzünk elébe, és ez így is történt.

A megjelenteket a Csapat munkatársa, Nagy Veronika köszöntötte, aki elmondta, hogy a rendezvény bevétele az Endrődi iskolát illeti, mivel egy sikeres pályázat útján valósulhatott meg.
A műsort az iskola 6. osztályos tanulóinak produkciója nyitotta meg. A Kirsch Zoltánné tanárnő által összeállított és betanított dokumentum- és legendaválogatás méltó emléket állított a népszerű püspöknek, ugyanakkor ízelítőt adott a jeles naphoz köthető népszokások sokaságából, sőt, tovább gondolva a témát, napjaink világa is megjelent két humoros recept formájában. A műsorban ezúttal helyet kapott az irodalom is Alekszej Tolsztoj: Márton lúdja és Petőfi: Csokonai című költeménye nyomán.
Dicséret illeti az előadókat: Asbóth Reginát, Lepsényi Dorkát, Retz Elvirát és Pap Adriánt, nem különben az osztály egész kollektíváját, mindannyian jól teljesítettek. A rendezvény sztárvendége Kovács Nóri énekesnő volt, aki erdélyi népdalokkal, majd a Járj békével című áldással teremtette meg az est hangulatát.

A továbbiakban valóban áldás következett: Dr. Kálmán Csaba református lelkipásztor áldotta meg az újbort, miközben a szőlőtermesztés, a borfogyasztás és a Biblia kapcsolatáról beszélt.

A szokásos ünnepi vacsora ezúttal is a Napraforgó Óvoda és Bölcsőde konyhájának kollektíváját dicséri: a sült libacombból, párolt vöröskáposztából, burgonyából és desszertből álló menü, mint mindig, most is nagyszerű volt. Vacsora után tánc következett, a szó szoros értelmében állt a bál, a Sa–Si duó jól ismeri az alsóörsiek ízlését. Beszéltem olyan vendéggel, aki már most várja a jövő évi Mártom-napi találkozást.

Kovács Piroska

Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2018. november 13. kedd, 08:20 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card