• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Emlékfa ültetés a Merse Parkban

Nyomtatás

Fát ültettünk a Mersében. November 23-án egy szép új facsemetével gazdagodott a Merse park amúgy is impozáns növényvilága. A faültetésre ünnepélyes keretek között került sor.

2018-ban meghirdetésének negyedszázados jubileumához érkezett a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny. A Magyar Turisztikai Ügynökség a jeles évfordulót úgy kívánta emlékezetessé tenni, hogy a mozgalomban résztvevő települések részére egy darab oszlopos gyertyán facsemetét ajándékozott. Alsóörsöt – mint minden jó kezdeményezés résztvevőjét és megvalósítóját – a kezdetek óta ott találjuk azon közösségek között, amelyek fontosnak tartják, hogy minél élhetőbb környezetet biztosítsanak a lakosságnak és vendégeiknek. A komfortérzet kialakulásához viszont szervesen hozzátartozik az esztétikum, a rendezett, szép, tiszta településkép. Arra, hogy Alsóörs ebben a vonatkozásban is élen jár, bizonyság a legutóbbi kettős siker: az idén a község a Balatoni Szövetségtől különdíjat kapott, a Tiszta és Virágos Veszprém Megyéért folyó versenyben pedig kiváló minősítést érdemelt ki.

Az ünnepélyes faültetést élénk érdeklődés kísérte, melyen jelen voltak a község vezetői, a civil szervezet képviselői, valamint a jövő letéteményesei, az Endrődi iskola diákjai. Nem véletlenül mondta Pandur Ferenc, a Településműködtetési Szervezet vezetője, aki ismertette az előzményeket, hogy az ő gondjaikra bízza az új fát, amely most még csak egy kicsiny csemete, de megfelelő gondoskodás mellett, melyhez adottak a feltételek, idővel lombot adó, hatalmas díszfa serdülhet. Alsóörs legújabb ékességét Hebling Zsolt polgármester és Báró Béla jegyző ültette el a jóféle alsóörsi földbe.

Fát ültetni öröm. Egyfajta küldetés. Üzenet a jövőnek. Ezt támasztják alá Luther Márton szavai is, aki azt mondta, hogy „Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék egy almafát”.

Kovács Piroska

Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotói:


 

Módosítás: ( 2018. november 26. hétfő, 12:06 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card