• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Új évi fogadás

Nyomtatás

Köszönjük, Alsóörs! Az a havazás, ami széppé varázsolta volna a karácsonyt, éppen erre a napra fedte be fehér leplével a vidéket, s hullt-hullt szépséges nyugalommal egész nap. 

Nagy zavart mégsem okozott a környéken, mert estére megteltek a kultúrház környéki parkolóhelyek. Az idei első rendezvényre érkeztek az emberek, gyalogosan is sokan.

15 éven keresztül a decemberi Vállalkozók estje volt hivatott a köszönet kifejezésére, mára előzménye lett a mostani, januári összejövetelnek.
Idén harmadik alkalommal invitálta az önkormányzat új évet köszöntő rendezvényére a civil szervezeteket, vállalkozókat, alsóörsieket, s ezt a meghívást sokan el is fogadták.
Hebling Zsolt polgármester köszöntőjében két fontos gondolatot emelt ki. Az elsőben Albrecht Sándor ismert helytörténészt idézte, aki azt vallja, hogy a szülőföldhöz ragaszkodni lehet, megköszönni is lehet adományait, de meghálálni az élet is kevés erre. A másik a köszönet volt mindenkinek, aki az elmúlt évben bármilyen módon is hozzájárult a település gyarapodásához.

dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselőnk is köszönettel szólt a tavalyi választásokra utalva, melyen bizalmat kapott e térségben, munkájával igyekszik ezt megszolgálni továbbra is, elősegíteni a fejlődést. A turizmus területén rekord évnek számít a 2018-as év országosan, mondta, a Balaton is jelentősen részese ennek. Alsóörs életében is ez a legfontosabb bevételi forrás, az elmúlt esztendő itt is eredményes volt. S a Somlyó-hegyi kilátó átadása óta tudjuk is, hogy Alsóörs kilátásai egyre jobbak, amit a folyamatban lévő fejlesztések is bizonyítanak.

A műsorban népszerű operettek dallamai csendültek fel, főleg Kálmán Imrétől és Lehár Ferenctől, a Cirkuszhercegnő, a Marica grófnő, a Víg özvegy és Csárdáskirálynő ismert dalai. S egy örök szépségű mediterrán dal is elhangzott, a Sorrentói emlék, Kálmánfi Gábor olaszul énekelte. S akik a dalokat megszólaltatták: Vámosi Katalin, Kálmánffy Ferenc és Kálmánfi Gábor. Zongorán Bárkányi Éva kísérte őket.
Pohárköszöntőt Ferenczy Gábor alpolgármester mondott, a boldog új évet kívánó koccintások után az óvoda konyháján készült finom falatok várták a vendégeket, s a marasztaló beszélgetések.

Csiszár Edit

Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2019. január 07. hétfő, 10:35 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card