• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Alsóörsi fejlesztések 2019.

Nyomtatás

A 2019-es év egyik legfontosabb célja Alsóörsön továbbra is a közösségfejlesztés, céljaink megvalósulás érdekében több száz millió forintos fejlesztéseket tervezünk idénre  – hangsúlyozta Hebling Zsolt polgármester.

Amellett, hogy a turizmus a húzóágazat, szeretnék a település arculatát, a falusiasjelleget továbbra is megtartani.

Már javában folynak a munkálatok a Merse-parkban, ahol a szorgos munkáskezek térköveket helyeznek le, ezzel is igényesebbé téve a sok ember által látogatott parkot. A település első embere büszkén mondja, hogy tíz sikeres pályázatuk van, melyet a 2019-es esztendőben kell megvalósítaniuk vagy elkezdeniük. A legnagyobb volomenű beruházás a Veszprém-Felsőörs-Alsóörs kerékpárút, melynek költsége megközelíti a 400 millió forintot. A Varázserdő projekt szintén idén valósul meg, mintegy 300 millió forintból. A két sikeres TOP-os pályázat után további beruházásokról tesz említést Hebling Zsolt polgármester.

Az óvoda konyhájának a fejlesztésére szintén kaptunk állami forrást. Az engedélyezési terv már meg van, jelenleg a kivitelezési terven dolgoznak a szakemberek. A 32 millió forintos támogatáshoz, hozzávetőlegesen az önkormányzatnak is ennyit kell majd hozzátennie, de erre nem sajnáljuk a pénzt, mert egy európai normáknak megfelelő, minden igényt kielégítő konyhánk lesz, amely ellátja gyermekeinket és a szociális étkezőket is. Folytatjuk az Endrődi utca járdájának a további felújítását, a postától egészen a Szabadság térig a belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően.

Régi elképzelés, hogy az ófaluban tájházat alakítanának ki. Most a gazdasági épületre nyertek 12 millió forintos pályázati összeget. A Sirály park fejlesztésére a Balaton Fejlesztési Tanácstól 15 millió forint támogatást kapott Alsóörs, melyhez ugyanennyit kívánnak a költségvetésből hozzátenni. Nyárra szeretnék elérni, hogy a strand mellett egy igényes park létesüljön. Munkagépek beszerzésére is sikeresen pályáztak, ráadásul idén is kiadnak több könyvet, az egyiket nevezetesen a méltán híres Alsóörsi Csipkeműhelyről.

-Szerencsére Alsóörsön sok játszótér van, melyeket a gyerekek ki is használnak, de egy Leader-pályázatban bízva, újabb játszóteret építenénk a May János utca melletti zöldfelületen. Minderre azért van szükség, mert ott gomba módra szaporodnak a házak. Egy térségi pályázatnak köszönhetően pedig kajak-kenu sportágat alakítanánk ki. Ugyanakkor vannak még függőben lévő pályázataink, és ha azok is sikeresek lesznek, akkor elmondhatjuk, hogy közel egymilliárd forintos fejlesztések valósulnak meg idén Alsóörsön – zárta szavait Hebling Zsolt polgármester.

Szendi Péter

Módosítás: ( 2019. február 04. hétfő, 13:10 )  

Praktikumtár

Patinás Antik

Balaton riviéra

Harley-Davidson

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card