• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Sirály Nyugdíjas Egyesület 20. születésnap

Nyomtatás

Alsóörsön két nyugdíjas egyesület működik, egyik fiatalabb, mint a másik. A másik, azaz a Sirály Nyugdíjas Közhasznú Egyesület a hivatalos bejegyzés szerint is most töltötte be 20. életévét. Szép, kerek évforduló, ünneplésre érdemes.

Dolgoztak is ezért az egyesület tagjai, közös munkával, szervezéssel előkészítve azt a szerda délutánt, február 20-át, amikor erre az ünnepre összegyűltek a meghívott vendégekkel.
Teleki Gergő zongorajátéka teremtette meg az ünnepi elcsendesülés, emlékezés hangulatát. Böhm Lászlóné elnök Sütő András szavait idézte: Önmagát becsüli meg minden nemzedék azzal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött…, majd felidézte az egyesület születésének körülményeit, képekben is megjelenítve az elmúlt húsz esztendő emlékezetes eseményeit, a népszerű Apáca show-t most is derűsen nézték az emlékezők. Az egyesület 58 taggal kezdte el működését, az évek során új tagokkal bővültek, de fájdalmasan sokakat el is veszítettek. Az elnökasszony fel is sorolta őket, gyertyagyújtással áldozva emléküknek. Bizony, ötvenegy volt tagjuk már a temetőben nyugszik.

Az egyesületet köszöntő polgármesterünk, Hebling Zsolt is a képeket hívta emlékidézésül. A közösségi alkalmak régi képein feltűntek a falunapok, a közös főzések, sportbál, nyugdíjas majálisok, az Örökség-díj átvétele, de a dalkör megalakulása, a tízedik és tizenötödik születésnap ünneplése is.

A műsor további derűs perceket szerzett. Kálmánffy Ferenc és barátai, azaz Vámosi Katalin és Kálmánfi Gábor népszerű operett dalokkal kedveskedtek, zongorán Bárkányi Éva kísért. A fűzfői nyugdíjas klub tagjai is előrukkoltak a már ismert s közkedvelt jelenetükkel, a Vidám Fiúk most is sikert arattak. De Csökör Éva legyezősálas hastánca is. Bónyai Mária a Kék Balaton Nyugdíjas Klub vezetője és dalkörének irányítója a Sirály dalkört is vezeti. Ezen az estén együtt énekelt a két együttes. Valuska Lászlóné Irénke azok gondolatait és kéréseit fogalmazta meg, akik már nem tudnak a közösségbe járni egészségi állapotuk miatt, de még mindig oda tartozónak érzik magukat.

Az óvoda konyháján készült finom vacsora után többen köszöntötték még a születésnapos egyesületet, egy-egy gondolattal, jókívánsággal. Paulics István, az Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesület elnöke beszélt a már háromszor Alsóörsön rendezett megyei nyugdíjas találkozók sikeréről, szívesen jönnek ide idén is. Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne – idézte Tamási Áron örökbecsű szavait, ehhez az érzéshez kellenek a jól működő közösségek. Lencse Sándor, a Vörösberényi Nyugdíjas Klub elnöke is elhozta jókívánságait a sirályosoknak, s egy szép verset is hallhattunk Balogh Teréz veszprémi tanárnő tolmácsolásában.
Nincs születésnap torta nélkül, a hatalmas, tűzijátékos csokoládé tortát a polgármester és alpolgármester gurította be a terembe, a veszprémi Finom cukrászda remekéből jutott mindenkinek.

Böhm Lászlóné megköszönte a tagtársak eddigi munkáját, külön ajándékkal kedveskedve a kezdetektől munkálkodóknak, a legaktívabbaknak.
Ők azok, akik az alakulás pillanatától jelen vannak az egyesület életében: Tóth Imréné, Tóth Imre, Segesdi Ferencné, Bozzai Károlyné, Rezi Lajosné, Antal István, Kajári József, Bán Jánosné, Gaál Gyuláné, Tóta Lászlóné Kovács Istvánné, Németh Károly, Németh Károlyné, Námeth Sándorné, Szabó Ferencné, Szalai Vilmos, Szalai Vilmosné és az egyesületet megszervező Böhm Lászlóné.

De az emlékezetes ünnep alkalmából minden tag és számos kívülálló is díszes oklevelet kapott.
A jó hangulatról és a talpalávaló zenéről az Amígó együttes gondoskodott, közben a tombolajegyek is elkeltek, s pihenésképpen a tombolatárgyak is megtalálták új gazdájukat, a fődíjként kisorsolt, Szloboda József által készített finom dobostorta is.

Csiszár Edit

Nagy Veronika fotói:

Módosítás: ( 2019. február 26. kedd, 10:18 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card