• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Balkom tájékoztató - hulladékgyűjtő azonosító

Nyomtatás

A Balatonalmádi Hulladékgazdálkodási Kft. (BALKOM) tájékoztatja a T. Lakosságot a 2019. évi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban történő változásokról.

Tisztelt Ügyfelünk!

A közszolgáltatás hatékonyabb ellátásának érdekében a hulladékgyűjtő edényeket azonosítóval látjuk el, az erről szóló, mellékletben erről részletesen tájékozódhat, amit kérjük, figyelmesen olvasson el! Az edényeken felül a hulladékgyűjtő edényt helyettesítő emblémázott piros zsákokra is felszerelésre kerül egy azonosító. Az azonosító felhelyezéséből adódó többletköltségek miatt a piros zsákot 2019. évtől bruttó 100 Ft/db áron tudják megvásárolni ügyfélszolgálatunkon. 

Felhívjuk az üdülőingatlan tulajdonosok figyelmét, hogy az idei évtől dönteniük szükséges, hogy a kommunális hulladékgyűjtést milyen módon kívánják igénybe venni:
a) április 15-október 11. között a zárt gyűjtőedényt helyettesítő emblémázott piros zsákkal (csak az, aki 120 l-es edény után fizet): heti 1, évi össz. 26 ürítéshez, évente max. 26 db-ot vásárolhatnak meg ügyfélszolgálatunkon,
b) április 15-október 11. között szabvány műanyag zárt gyűjtőedénnyel: ürítésenként 1 db edény, összesen 26 alkalommal.
A fenti lehetőségek közül kizárólag egyet választhatnak, ha ügyfélszolgálatunkon emblémázott piros zsákot vásárolnak, úgy onnantól Önöket zsákos szerződéssel tartjuk nyilván, gyűjtőedényt Önöknél nem ürítünk, és fordítva, ha a gyűjtőedényt választja, akkor a zárt gyűjtőedényt helyettesítő emblémázott piros zsákot nem vásárolhatja meg ügyfélszolgálatunkon. Ha az emblémázott piros zsákkal kívánja igénybe venni a hulladékgyűjtést és a gyűjtőedényükre az azonosító korábban felkerült, az ebben az esetben az edényről eltávolításra kerül.

A zöldhulladék gyűjtés a megszokott módon, belterületen, április 8-tól november 22-ig, páratlan heteken, ürítési napon történik. Azon üdülő ingatlantulajdonosok, akik a kommunális hulladékgyűjtést nem edénnyel, hanem az emblémázott piros színű hulladékgyűjtőzsákkal veszik igénybe, a zöldhulladék gyűjtéshez szükséges biológiailag lebomló zöld zsákokat (ürítésenként 1 db-ot, azaz összesen 17 db-ot) bruttó 75 Ft/db áron tudják beszerezni ügyfélszolgálatunkon nyitva tartási időben. Az ezen felül keletkező zöld hulladékok gyűjtésére szolgáló zöld színű emblémás biológiailag lebomló szabvány hulladékgyűjtő zsákot bruttó 534 Ft/db áron vásárolhatják meg. Kérjük, a madzaggal átkötött maximum 5 cm átmérőjű és 1 méter hosszú ágakat, ágnyesedékeket kévékbe kötve helyezzék ki!

Felhívjuk figyelmüket, hogy az idei évtől a szabvány emblémázott hulladékgyűjtő zsákok évszámmal vannak ellátva, ezért kérjük, hogy mindig annyi zsákot vásároljanak, amennyit az adott évben fel is használnak, mivel minden évben kizárólag az aktuális évi zsákok kerülnek begyűjtésre.

Alsóörs hegyen, a tavaszi zöldhulladék gyűjtést április 22-én, Húsvéthétfőn végezzük. Kérjük Önöket, hogy az ágakat, ágnyesedékeket (max. 5 cm átmérőjű és 1 méter hosszú ágak) madzaggal, nem dróttal, kévékbe kötve, a fűkaszálékot, falombot lezárt zsákokba helyezzék ki.

MELLÉKLETEK:

 -hulladékgyűjtő edény azonosító
 -hulladéknaptár 2019. évre

Balatonalmádi, 2019. április

Módosítás: ( 2019. április 26. péntek, 09:39 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card