• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

E-Mobi töltőpont avatás Alsóörsön

Nyomtatás

Településünkön hivatalosan is átadták az e-Mobi elektromos töltőberendezést, melyet a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület épületénél találhatnak meg, a Vasút u. elején. A délelőtti esőzés megszűnt, de a viharos szél belekapott mindenbe, így az ünnepélyes átadás a legegyszerűbben történt meg.

Polgármesterünk, Hebling Zsolt elmondta köszöntőjében, hogy Alsóörs is elkötelezetten törekszik a környezet megóvására, e tekintetben is tudatosan tervezi a jövőt. Napelemek adják az energiát a sportcsarnokban és iskolában, a töltőállomás ide telepítését is örömmel fogadták, s hamarosan lesz a községnek egy e-busza is.

Weingartner Balázs államtitkár korunk egyik legégetőbb kérdéséről beszélt, a fenntartható fejlődésről. A jövő már itt van, mondta, a kérdés az, miként tudunk válaszolni a kihívásokra. Az elektromos autók megjelenése, terjedése is ezt a célt szolgálja. A töltőpontok országos hálózatának kiépítése egy újabb lépés a biztonságos használathoz.
A beruházást végző cég, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft igazgatója, dr.Ugron Gáspár elmondta, hogy az elmúlt másfél év alatt 306 elektromos töltőpontot telepítettek szerte az országban, június végére ez a szám – várhatóan – 329 lesz. A Balaton turisztikai szempontból kiemelt területnek minősül, a mai avatás a 31. tó körüli töltő átadását jelenti. Mint mondta, a számok is meggyőzhetnek bárkit: 100 km megtételéhez 15 kWh szükséges, ez kb. másfél liter benzin ára. A kft a népszerűsítést is fontosnak tartja, 80 e-autót helyezett ki különböző állami szervekhez használatra.

Ilyen szabadpályás villamos járművel érkezett a térség országgyűlési képviselője, dr.Kontrát Károly is, ahogy ő nevezte a fehér e-golf jelzésű autót, ami odaparkolt a töltő elé, élőben szemléltetve a rendszer működését. Ő is arról beszélt, hogy az innováció a Balaton partján a fejlődés egyik legfontosabb kulcskérdése. Köszönetet mondott azokért a forrásokért, amelyek lehetővé tették e nagyszabású program megvalósulását.

Nézem a széllel dacoló fehér állványt a cég szlogenjével: elektro mobilitás: a jövőbe vezetünk.
Itt már megvan a lehetősége ennek.

Csiszár Edit

Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2019. május 15. szerda, 07:16 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card