• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Tanévzáró és ballagás az alsóörsi iskolában

Nyomtatás

Eredményes évet zárt az idén is az Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda-Utánpótlásközpont. Az évzáróra és a végősök búcsújára június 15-én került sor.

Az ünnepség szép műemléktemplomunkban vette kezdetét. A Himnusz eléneklése után Dr. Kálmán Csaba lelkipásztor a 66. Zsoltár fontos üzeneteinek egyikét tolmácsolta, az állandóság szükségszerűségéről beszélt életünkben, valamint arról, hogy szeretet nélkül nem lehet élni. Az énekkar és az 5. osztályos tanulók műsorát követően az iskola igazgatója, Mészáros Károly értékelte a tanévet:
Különös élmény tanévet zárni – mondta, jó döntésnek nevezve a hét évvel ezelőtt történteket, amikor egyházi iskola státuszba került a napjaikban 135 tanulót számláló intézmény, jobb feltételeket biztosítva általa az oktatásban. Az iskola jól sáfárkodott a kínálkozó lehetőségekkel, miként azt kimagasló eredmények sora bizonyítja. Az igazgató büszke az országos kompetencia felmérések eredményére, ebben a vonatkozásban a tanulók hosszú évek óta kiválóan teljesítenek. Ez számtalan más terültről is elmondható a Bendegúz Tudáspróbától a Bem Matematikai Versenyig, a Biblia ismeretétől a szavalóversenyekig. Önmagáért beszél az a tény, hogy valamennyi végzős tanuló felvételt nyert az általa választott középfokú oktatási intézménybe.

Az Endrődi iskola hosszú évek óta a magyar sport utánpótlásának fellegvára. Mészáros Károly büszke a Bozsik focisták sikereire, arra, hogy a 7. - 8. osztályos kézilabdás fiúk döntőt játszottak a diákolimpián, Szerbiában pedig nemzetközi tornán nyertek ezüstérmet az endrődisek. Köszönet érte mindazoknak, akiket illet. Az iskola tanulói hozzájárultak a község kulturális életének alakításához is. Sok jó rendezvényt színesítettek a maguk módján. Öröm volt látni a képzőművészeti szakkör kiállításán a diákok kreativitását, szépérzékük kibontakozását. Évek óta eredményesen működik az énekkar, szép reményekre jogosítanak a színjátszók. A sok jó rendezvény közül kiemelkedik a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett Oscar - díjas fellépésük. Mészáros Károly köszönetet mondott a szülőknek és az önkormányzatnak az eredményes munka feltételeinek biztosításáért.

Az események az iskola udvarán folytatódtak, ahol az igazgató köszöntötte az ünneplő sokaságot. Elsőként a hetedikesek vettek búcsút végzős társaiktól. Ami ezután következett, az nem volt szokványos – az endrődis diákok tanulékonyak. Évek óta szokás ugyanis az iskolában, hogy Mészáros Károly személy szerint jellemzi néhány szóval búcsúzó tanítványait, megrajzolva diákéveik pályaívét, tanácsokat csatolva mellé a közelgő nagybetűt Életre. Évről – évre nagy sikert aratnak ezek a remek karcolatok, így történt ez az idén is, de csak a ballagás későbbi időszakában, mivel a nyolcadik osztály kollektívája megelőzte őt, megalkotva saját remekét magáról a tanári karról. Merész vállalkozás volt, ám nagyon jól sikerült. Korrektek, kedvesek voltak ezek a jellemzések, telve köszönettel, hálával, nem nélkülözve a humor morzsáit sem. Igazgatójuknak viszont volt egy kérése: jelezzék vissza nevelőiknek (szintén személy szerint) azt, hogy miként hasznosították tanulmányaik során, illetve a később a nagybetűs Életben a tőlük tanult ismereteket.

A továbbiakban elismerések és jutalmak átadására került sor.

A 2018/19-es tanévben kitűnő tanulmányi eredményt ért el:
Báró Jázmin, Bognár Anna, Kajári Kristóf, Heiter Hanna, Kálmánfi Bánk, Vince Loretta, Wittmann Noémi (1. o.)
Molnár Boglárka, Nézics Bence (2. o.)
Fazekas Gergő Hunor, Kósa Barnabás, Németh Katalin, Vincze Vivien (3. o.)
Horváth Patrik, Józsa Rebeka, Konrád Zente, Kósa Kristóf, Martynova Alisza, Schmidt Bálint, Szvtekó Maja, Szigeti Anna (4. o.)
Rozgonyi Gréta (6. o)
Eidmann Elli, Mórocza Fruzsina, Juhász Noel (8. o.)

Az iskola legmagasabb elismerését, az Endrődi plakettet ebben az évben Eidmann Elli és Mórocza Fruzsina érdemelte ki, a legjobb sportolónak járó plakettet Mórocza Péter és Mészáros Imre kézilabdázók kapták, az Év Művészeti Díja Kovács Gábor színjátszót illeti.

A zászlóátadással záródó ballagáson nemcsak a végzős diákok köszöntek el, Tóth Miklósné és Losonczy Ádámné számára is véget értek az aktív évek, nyugdíjba vonulásuk alkalmával Mészáros Károly megköszönte munkájukat.

Kovács Piroska

Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2019. június 18. kedd, 09:25 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson

Balaton Best Card