• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Testközelből az Everness Fesztiválról

Nyomtatás

Napjaink Alsóörse amellett, hogy őrzi hagyományait, vérbeli 21. századi település. Ennek szellemében ad otthont a különféle fesztiváloknak, köztük a június 19 – 24 között az Everness Fesztiválnak

Beszélgetőpartnerem, Németh Anikó budapesti masszőz megosztotta velem gondolatait, benyomásait.

Először jársz ezen a fesztiválon?
Nem, ez már a harmadik alkalom. Számomra tökéletes indítása a nyárnak. A Balaton partján, a Pelso Camping a helyszíne a rendezvénynek. Hosszú évek óta járunk ebbe a kempingbe a barátaimmal, ezért nekem már olyan, mintha hazajönnék.
Számomra szempont volt, hogy kimondottan kutyabarát a rendezvény és a helyszín is, így kedvencemmel együtt élvezhettem akármelyik programot.

Miért választottad a sok lehetőség közül éppen ezt?
Szeretem, mert végtelenül nyitott és elfogadó a közösség. Reggelente számos helyszínen (sátorban) lehet meditációval vagy jógával kezdeni a napot. Természetesen van, aki a szokásos reggeli kávéval, frissen préselt gyümölcs-zöldséglével, hagyományos- vagy reformételekkel, vagy akár beszélgetéssel indít a vízparton.

Milyen volt a folytatás? Hogyan teltek a napok?
Egy Programmagazin segíti a résztvevőket a tájékozódásban a rengeteg lehetőség útvesztőjében. Helyszínek szerinti lebontásban bogarászhatjuk ki, hogy melyik nap, mely órájában, mely előadótól hallgathatunk inspiráló gondolatokat. A középső oldalon találhatjuk a térképet a fesztivál helyszíneiről. Barátaimmal arról ötleteltünk, hogy egyszerűbb lenne számunkra egy-egy napra lebontott táblázat, ahol megtalálhatnánk, hogy mikor, melyik helyszínen, mi zajlik. Így azonnal látnánk, hol üti adott esetben két kiszemelt program egymást.

Este zenei koncertekkel, fellépőkkel, táncos "őrületekkel" fokozzák tovább a jókedvet, bár ezek összességében meg sem közelítik egy kimondottan zenei fesztivál hangulatát, atmoszféráját (pl. Volt, Sound, Sziget Fesztivál) így aki nem erre számít, az némileg csalódhat.

Miben különbözik az Everness más fesztiváloktól?
Van néhány dolog. Ilyen például a környezettudatosság. Ez nagyon szimpatikus számomra. Szelektív hulladékgyűjtőkkel, újrahasznosított megoldásokkal, visszaváltható műanyagpoharakkal, tudatos (húsmentes) táplálék népszerűsítéssel és egyéb ötletek megosztásával is hozzáárul a zöldszemlélet népszerűsítéséhez.

Az Everness inkább a közösségről, a kikapcsolódásról, a tudatos életszemléletről és a szeretet (!) hatalmáról szól. Ehhez pedig tökéletesebb helyszínt keresve sem találhatnánk, mint a Balaton!

Köszönöm a beszélgetést.

Kovács Piroska
 

Módosítás: ( 2019. július 08. hétfő, 11:30 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card