• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Könyvbemutató Alsóörsön

Nyomtatás

A művelődési ház színháztermében a szervezők megadták a módját, hogy bemutassák Novák Edit és Somorjai Horváth Piroska "Arcélek a víztükörben" illusztris kötetét, amely Endrődi Sándor és Mihálkovics Tivadar emlékére íródott.

"A Balaton, ez a csodálatos ezerarcú tó ma különösen adakozó kedvében van. Felső palettájára kínálkozik a látvány. A víztükör és a mennybolt a végtelenben egymáshoz simul, nem lehet megkülönböztetni, hol végződik a víz és hol kezdődik az ég" – írja az előszóban Somorjai Horváth Piroska. És valóban mennyire igaza van a kötet egyik szerzőjének! Jó érzéssel fogja az ember a kezébe a könyvet, vastag, kemény fedelű, ráadásul Kovács Endre fotóművész munkássága is megjelenik a kötetben.

Dallos Szilvia, Balázs Béla- díjas színművész olvasott fel részleteket a könyvből. Csodálatos hangja átjárta a termet, megelevenedett előttünk a tó.

Hebling Zsolt polgármester örömét fejezte ki, hogy Alsóörs kincsestára egy újabb értékkel gyarapodott. Az elmúlt húsz évben nagyon sok könyv jelent meg az önkormányzat támogatásával a községről, melyre méltán lehetnek büszkék az itt élő emberek, ráadásul valamennyi család térítésmentesen részesült a mostani kiadványból is. A Győri Filharmonikus Zenekar vonósnégyese – Berkes Kálmán, Liszt-díjas klarinétművész vezetésével – Mozart fülbemászó dallamait varázsolta a színpadra, P. Petőcz András, a Pannon Várszínház színművésze pedig részleteket olvasott fel Mihálkovics Tivadar leveleiből, melyeket barátjának, Endrődi Sándornak írt.

Praznovszky Mihály irodalomtörténész a tőle megszokott jó humorral, alapos hozzáértéssel mutatta be a könyvet. A szerzők Endrődi Sándor és Mihálkovics Tivadar életsorsát, munkásságát, barátságát ábrázolva mesterien vegyítették az életrajzot a versekkel, a naplórészletekkel. Nem maguknak írták ezt a varázslatos könyvet, hanem nekünk, és ezért ajánlotta minden magyar olvasó figyelmébe.

Módosítás: ( 2019. július 12. péntek, 11:52 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson

Balaton Best Card