• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Adománykoordinációs pont Alsóörsön

Nyomtatás

Az Alsóörs-Lovasi Református Társegyházközség istentiszteletén adott tájékoztatást július 28-án, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány arról, hogy adománykoordinációs pontot hoz létre Alsóörsön.

Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek, a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást! – idézte Lutár Balázs, a Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese, szociális fejlesztési és adománykoordinációs vezető János evangéliumát, meghatározva egyben az Alapítvány létrehozásának és tevékenységének célját. A szeretet megnyilvánulási formáinak egyike a segítségnyújtás, a rászorulók támogatása, az adományozás is. Fontos azonban, hogy a segítség célzottan, megfelelő időben és minőségben érkezzen oda, ahol arra a legnagyobb szükség van. Ennek érdekében az Alapítvány egy Magyarország Kormánya és az EU által támogatott EFOP projekt keretében 2020. március 31-ig két korszerű logisztikai központot hoz létre hazánkban, valamint három ingatlanfejlesztést hajt végre, melyek egyikének színhelye Alsóörs.

Dr. Kálmán Csaba, az Alsóörs-Lovasi Református Társegyházközség lelkésze elmondta, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány és a Dunántúli Református Egyházkerület adománygyűjtései során társegyházközségük eddig is meghatározó szerepet töltött be, annak centruma volt. A folyamatban lévő beruházás, a régi gyülekezeti terem átépítése és fejlesztése lehetővé teszi az előrelépést, a magasabb szintű munkavégzést.

Mint azt Lutár Balázstól megtudtuk, a logisztikai központok és az adománykoordinációs pontok a meglévő támogatóhálók sorosabbra fonását, a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatását és az Alapítvány munkájának hatékonyabbá tételét szolgálják. A beruházás Ebesen, Gelénesen, valamint Szentesen, Pécs - Kertvárosban és Nyugat - Magyarország térségében elsőként Alsóörsön valósul meg 650 millió forint támogatással.

Az istentiszteleten ezen a vasárnapon nemcsak a helyi gyülekezet tagjai voltak jelen, Alsóörsön tartja gyülekezeti táborát ezekben a napokban a somorjai testvérgyülekezet 36 főből álló küldöttsége. Az istentisztelet lelkipásztoruk, György András szolgálatával zajlott le, aki igehirdetése témájául Lukács evangéliumának egy igeversét választotta. György Andrástól – aki köszönetet mondott Alsóörs vendégszeretetéért – megtudtam, hogy a két egyházközség között gyümölcsöző és példamutató az együttműködés, Gyén Mónikától, a táborozás résztvevőinek egyikétől pedig azt, hogy gazdag, színes program várta őket, és valamennyien jól érzik magukat.

Kovács Piroska

Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2019. július 30. kedd, 08:55 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card