• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Társat kapott Fat Boy - A szabadság vándorai

Nyomtatás

A Harley-Davidson Open Road Fest kiváló alkalom volt arra, hogy egy fiatal fafaragóművész, Gráborecz István létrehozzon egy teljesen egyedi alkotást, kézzelfogható közelségbe hozva a motorozás szerelmeseire jellemző szabadság életérzését. 

Az idei fesztiválon végleges formát nyert szobor ünnepélyes avatási ünnepségére július 30-án került sor.

Hát elkészült! Három év, három fesztivál és az a hármas egység kellett hozzá, amely két évtized során a Harley–Davidson Open Road Fest, az Andreas STIHL Kft. és Alsóörs Község Önkormányzata között kialakult. Erős kötelék ez, elhivatottság, egy jó ügy szolgálata kellett hozzá, amelynek ma már a jelképe is megtalálható a községben.

A „fából vasparipa”, a Fat Boy három évvel ezelőtt foglalta el helyét a község egyik frekventált részén, a strandsétányon. Már akkor sokan megcsodálták, fotózták, különlegességnek számított (általában a közlekedési tragédiák színhelyét jelöli a kegyelet). A következő évben elkészült a motor ridere is, előre vetítve a jövőt, hiszen egy útitársnő, a „Harley –életérzés” szimbóluma még oda kívánkozott a kompozícióra. 2019. július 30-tól már közösen róják a kilométereket a szabadság vándorai.

Az avatási ünnepségen Dobai Attila fesztiváligazgató köszöntötte a jelenlévőket. Miután ismertette a szobor „előéletét”, köszönetet mondott az alkotónak, a STIHL Kft. jelenlévő képviselőjének, Bodor Lászlónak, valamint Alsóörs önkormányzatának. A továbbiakban Hebling Zsolt polgármester mintegy visszaigazolta a példamutató munkakapcsolatot, megköszönve azt. Mint mondta, fontosnak tartja, hogy Alsóörs neve egy világhírű motormárkával és egy nem kevésbé híres kereskedelmi cég nevével forrt egységbe az évek folyamán. Ezt követően Bodor László mondta el gondolatait, majd Dobai Attila átadta Hebling Zsolt polgármesterének az új motoros zarándokhelyet.

Kovács Piroska

Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2019. július 31. szerda, 08:16 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson

Balaton Best Card