• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Felhívás halfőző versenyre - V. Alsóörsi Horgásznap

Nyomtatás

V. Alsóörsi Horgásznap. Együnk halat, finom falat. Alsóörs Község Önkormányzata és a Veszprém Vidéki Horgászegyesület HALFŐZŐ versenyt hirdet!

Időpont: 2019. szeptember 14. (szombat) 08:00 óra
Helyszín: Alsóörsi strand

A verseny nyilvános, csapatok (3- fős) és egyéni versenyzők számára.
A halételek készülhetnek bográcsban, grillen, tárcsán.

Regisztráció:    8.00-09.00 óra között
Főzés kezdete: 9.00 óra

A halételeket 3 tagú zsűri bírálja 12.30 órakor.
A zsűri az újszerűséget és a tálalást is értékeli. Tálalni csak a szervezők által biztosított edényekben lehet.

Verseny díjazása: a résztvevők érmet és oklevelet kapnak.
Az első helyezett elnyeri, és egy évig őrzi a felajánlott vándorserleget

A résztvevők részére a szervezők biztosítanak: kijelölt főzőhelyet, csapatonként 1db sörasztalt, 2db padot, 1db tűztálcát.
Főzni csak gázzal lehet!

Halról és egyéb hozzávalókról 5000.-Ft értékű számlát befogadunk (a számlát Alsóörs Község Önkormányzata 8226. Alsóörs Endrődi S. u. 49. címre kell kiállítatni.).
Csak készpénzes számlát fogadunk el!

Csapatonként leveses étel esetén 25 db, egyéb ételt készítése esetén 20 db műanyag tálat, evőeszközt, szemetes zsákot a szervezők adnak.
Ivóvíz, kézmosási lehetőség és mosdó használat a strandon.

A versenyzők biztosítják a főzőeszközt (bogrács, grill, tárcsa) és a főzés alapanyagait, kenyeret.

A versenyzők vállalják, hogy a zsűrinek a bírálathoz 1 adag ételt szolgálnak fel. 
Az érdeklődőknek leveses étel esetén 15, egyéb étel esetén 10 adagot kiosztanak, az „alsóörsi pikkely” ellenében.

A versenyre jelentkezni lehet 2019. szeptember 10-ig a 06 /20 591-5350 telefonszámon, hétfő-péntek 9-17 óra között és az alsoorsmuvhaz@gmail.com .

Együnk halat, finom falat.

 Szeptember 14: V. ALSÓÖRSI HALNAP

Ötödik alkalommal rendezi meg Alsóörs Község Önkormányzata és a Veszprémvidéki Horgász Egyesület az Alsóörsi Halnapot. A jeles eseménnyel kapcsolatos tudnivalókat a szervezők sajtótájékoztató keretében ismertették.

Mielőtt részletekbe bocsátkoztunk volna, Hebling Zsolt polgármester elmondta, hogy ez az élénk érdeklődésre számot tartó, népszerű rendezvény példaértékű bizonyítéka az összefogás erejének, annak, hogy mire képes az együtt gondolkodás, az együttműködés. Mint mondta, büszke erre a kapcsolatra, hiszen az önkormányzatok és a civil szervezetek életében kevés példa van rá.
Színes, tartalmas napra készülünk az idén is, csakúgy, mint az előző alkalmakkor – kezdte mondandóját az egyesület elnöke, Tatai Sándor, aki hétszáz tagot számláló csapatával együtt alsóörsinek vallja magát. Hogy miért? Hetven esztendő tanúsítja, hogy Alsóörs befogadó település, ahol a partszakasszal nem rendelkező horgászok otthonra találtak. Az elnök emlékezett a kezdetekre, majd ismertette, hogy horgásztelepük ma már a legjobbak közül való, előnyös feltételekkel, szép kikötővel, száztíz csónakhellyel, a hagyományápolás igényével, valamint a tagság kiváló kollektív szellemével.

A továbbiakban Tatai Sándor magáról a „halünnepről” szólt, annak is az „első felvonásáról”, a strand területén lebonyolítandó horgászversenyről. Az érdeklődésre jellemző, hogy már eddig tizenkét csapat jelentkezett. Ami a szabályokat illeti, a résztvevőknek a balatoni horgászrend által meghatározott előírások szerint kell eljárnia. A mérlegelés folyamatosan történik. A versenyt díjkiosztó zárja, a győztes vándorserleget kap egy év időtartamra.

A „második felvonás” nem más, mint az egykori alsóörsi halászléfőzőverseny újra gondolt változata, egyes elemek megtartásával, mások beillesztésével. Az előző évekhez viszonyítva az „újkori” halünnepek legjelentősebb újítása az, hogy bármely éltelt lehet sütni – főzni szabadjára engedve a fantáziát, egy kitétellel, miszerint az alapanyagnak halnak kell lennie. Mindezt – csakúgy, mint a főzőversennyel kapcsolatos szabályokat, tudnivalókat és feltételeket – Heiter Sándor, az egyesület vezetőségi tagja mondta el, aki nagy tapasztalattal rendelkezik e téren. A verseny időrendje, menete, szabályai és minden egyéb tudnivaló a mellékelt plakáton olvasható. A gasztronómiai élvezetek mellé szellemi is társul, vetélkedő, kiállítás és más újítások formájában. A szervezők nem titkolt szándéka az, hogy a családokat hozzák közelebb egymáshoz, a szabadidő közös eltöltése kiváló lehetőség erre. Kálmánfi Gábortól, a Művház - Csapat vezetőjétől megtudtuk, hogy a főpróba lehet akár maga a halünnep is, ahol népi játszóház, kézművesfoglalkozás és Kalap Jakab bábszínháza várja az érdeklődőket korhatár nélkül.

Az elmúlt négy alkalom ígéretes hívogató, Alsóörs a régi szeretettel várja továbbra is vendégeit.

Kovács Piroska

A rendezvény plakátja: 

 

Módosítás: ( 2019. szeptember 06. péntek, 07:39 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson

Balaton Best Card