• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Tanévnyitó 2019.

Nyomtatás

Szeptember van, megkezdődött az új tanévA jeles eseményre ünnepi istentisztelet keretében került sor szeptember elsején, vasárnap délután a református templomot zsúfolásig megtöltő, diákokból, nevelőkből, szülőkből és vendégekből álló sokaság részvételével.

Fennkölt hangulat, mint ilyenkor mindig. Először a szalagokkal ékes iskolazászló érkezik, majd községünk világi- és egyházi elöljárói, maguk az ünnepeltek – merthogy diáknak ünnep ez a nap – tanáraikkal és rokonságukkal együtt, hogy aztán közösen énekeljük el mindannyian nemzeti imádságunkat, a gyönyörű Himnuszt.

Dr. Kálmán Csaba, a gyülekezet lelkipásztora üdvözöl bennünket. Néhány sor a 25. genfi zsoltárból, majd rövid igehirdetés, illő az alkalomhoz, ahogy az Pál apostol zsidókhoz írt levelében áll, miszerint: „állhatatossággal fussuk meg az előttünk lévő pályát”. A most kezdődő 2019 /2020. évi tanév sem más, mint egy pálya, amin végig kell mennünk, együtt, állhatatosan, a terheket letéve, előre nézve. A teendők mikéntjéhez magyarázatot és gyakorlati tanácsokat is kapnak a fiatalok.

A tanévnyitó további részében Mészáros Károly, az Endrődi iskola igazgatója köszönti a jelenlévőket. A világon mindennek rendelt ideje van – mondja, a tanuló ifjúság számára most az iskolakezdésé érkezett el. Az idén tizenkét kis elsős kezdi meg tanulmányait, szemben a tizennyolc végzős diákkal. Hozzájuk, szüleikhez, nevelőikhez külön szólt az igazgató, kérve, hogy mindenki tegye a dolgát, ezt már Goethe is megfogalmazta.

Rövid műsor következik, Gergely Imréné harmadikosai teljesítenek közös szolgálatot, majd az iskola kollektívájának új tagjai: Kálmán Zsófia és Kovács Károlyné, az újonnan érkezett tanulók és az elfogódott elsősök tesznek esküt arra, hogy méltóak lesznek az Endrődi iskola jó híréhez és szellemiségéhez.

Kovács Piroska

Zórád Ferenc fotói:

 

Módosítás: ( 2019. szeptember 03. kedd, 08:55 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson

Balaton Best Card