• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Sétahajózás 2019.

Nyomtatás

Sétahajózás a Szent Miklós fedélzetén. Augusztus végén ismét sétahajózásra invitálta az önkormányzat a település lakóit s a még itt tartózkodó nyaralókat.

Az eredeti időpont módosítása látszott szükségesnek a meteorológia által jelzett rossz időjárás miatt, ezért egy nappal korábban, szeptember 2-án, hétfőn délután úszott a móló mellé a hatalmas, méltóságteljes Szent Miklós hajó.

 

A már-már hagyományosnak tekinthető program előzménye a július 1-2-án Siófokon megrendezett IV. Nemzeti Regattán való jó szereplés, hiszen az Alsóörsöt képviselő csapat 2. helyezést ért el az induló ötvenes mezőnyben, s ezzel alapozta meg a mai hajókirándulást. A csapat tagjai: Scholtz Imre, Both Gábor, Both Kálmán, Hegyi Márton, dr.Bardóczi Miklós, Brendl Ágnes, Kovács Endre.

A beígért viharos időjárás előszele már délutánra megérkezett, s igaz, erősen csapkodta, cibálta a fedélzet ponyváját, de a levegőt is felfrissítette, kisöpörte a port a térségből. A part menti települések élesebben, tisztábban rajzolódtak ki, egészen a szelíd hegyek gerincéig pásztázhatott a vízről figyelő tekintet. S megláthatta szűkebb hazánk szépségét, amire újra rácsodálkozni most is alkalom kínálkozott.

A Szent Miklóst nem döngették jelentősen a haragos-tarajos hullámok, de a szeles fedélzetről sokan a szélmentes és meleg társalgóba húzódtak. Baráti társaságok, családok, ismerősök folytattak jóízű beszélgetéseket, vándoroltak és nézelődtek a hajón. A gyerekek pedig hamar megtalálták a közös elfoglaltságot: fáradhatatlanul rohangásztak a fedélzeten s a lépcsőkön.
A két órás hajózás a Tihanyi-öbölig vezetett s onnan egy nagy kanyarral visszafelé. Volt már részünk az előző években vöröslő, lenyűgöző naplementékben, idén a lebukó nap bujkálni kényszerült a felhők között.

Az a 268 ember, aki elfogadta az invitálást s eljött a hajózásra, remélhetőleg nem bánta meg, s jól érezte magát.

Csiszár Edit

Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotói

Módosítás: ( 2019. szeptember 04. szerda, 07:25 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson

Balaton Best Card