• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

A "Tündér Ujjak" kiállításáról

Nyomtatás

Hat éve működik Tarnai Viktória vezetésével a Tündér Ujjak Klub. Az ujjak tulajdonosai minden héten összejönnek szerdánként a művelődési házban.

Tagjaik között idősebbek és fiatalok, régiek és újak egyaránt vannak. Egy biztos, jól érzik magukat egymás társaságában, tanulnak és tanítanak, s a klubban elkezdett munkát otthoni szorgalommal egészítik ki. Összetartozásukat egyenpolójukkal is kifejezik.

Az elmúlt év során készített munkáikból rendeztek kiállítást, erre invitálták jó előre az érdeklődőket.

Hebling Zsolt polgármester megnyitójában nem csak köszöntötte a hatéveseket, hanem azt is elmondta róluk többek közt, hogy kézimunkázás közben jótékonykodásra is gondolnak. Minden évben megkeresik azt a lehetőséget, ahol munkáikkal örömet, segítséget tudnak nyújtani. Így kaptak tavaly az alsóörsi ovisok tőlük szundikendőt.

Ötletesen rendezték be a kiállítást a terem ajtó melletti sarkában. Négy fehér paravánon négy fekete ablakkeret mögött egy-egy fa rajza érzékelteti az évszakokat, ehhez csoportosították a kiállított figurákat, alkotásokat. A derékszögben egy kandalló imitációja a közelgő ünnepet idézi, párkányán a karácsonyi fények piros kis harisnyavirágokból világítanak. Ki gondolná, hogy a kidobott színes harisnyák reinkarnációját látja míves virágszálként. Az előtte álló kis asztalkán Lana mama ül horgolótűvel kezében, mintegy a klub jelképeként. Ugyanitt egy gömb alakú virágcsokor két kis kedves figurával esküvői ajándéknak készült. S a vázában itt is a szép áttetsző szirmú virágok.

A sapkás-kabátos gyerekek az ablakpárkányon a didergető őszt juttatják eszünkbe, a Mikulás mellett pingvin ül a téli ablakban, s vidáman csimpaszkodnak a majmok az ablakkeret két oldalán. A tavaszt a húsvéti tojások, nyuszik és függeszthető tojásfészkek idézik, s nem utolsó sorban egy nagy fehér horgolt kalap. Külön kis fonott kosárkákban babák s más figurák kaptak helyet, valamint a női ruhatár néhány színes darabja egy állványon. A munkák egy része gobelin-horgolással készült, ami nem könnyű technika, de az eredmény mutatós. A falakon cérnaképek s valódi fotók a klub életéből elkapott pillanatokról.

Tarnai Viktória is köszönetet mondott az önkormányzatnak a támogatásért s a klub tagjainak kitartó munkájukért, külön kiemelte, hogy az elrendezés ötlete Kolozsvári Zsuzsannától származik, aki a megvalósításban is sokat segített.

A tündér ujjak gazdái név szerint: Fütyű Júlianna, Karácsonyi Bianka, Karácsonyiné Mrázik Melinda, Kissné Pintér Katalin, Kolozsvári Zsuzsanna, Lángi-Csizmazia Dóra, Légrádi Ernőné, Losoncziné Vas Éva, Mikóczi Zsuzsa, Tóthné Fülöp Erika, akiknek egy-egy szál színes rózsával kedveskedett a polgármester és alpolgármester.

A kiállítást Kövi Szabolcs rövid műsora gazdagította. Utána bizonyítandó, hogy a lányok-asszonyok nem csak a horgolótűvel bánnak remekül, süteményeikkel is kínálták a vendégeket.

A kiállítást november 8-ig lehet megtekinteni.

Csiszár Edit

Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2019. október 29. kedd, 07:55 )  

Harley-Davidson

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card