• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

ALSÓÖRS - hétvégi tapasztalatok és kérés

Nyomtatás

A kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet bevezetése hétvégéjén szinte teljesen kihalt a Balaton part, azonban a mostani hétvégén élénkebb forgalmat lehetett tapasztalni. 

Sokan sétáltak a kilátóba is, számos kerékpáros és motoros szelte át a települést, a vízen megjelentek a vitorlások, illetve amellett, hogy a Sirály park környékén csak a pékség és egy elvitelre kiszolgáló egység nyitott ki, a parkoló majdnem tele volt, többen sétálgattak, napoztak a padokon, a strandon viszont csak néhányan. A nyaralótulajdonosok egy része is itt töltötte a hétvégét. Az ABC áruházban szombat dél körül kis torlódás alakult ki, ahol több, építkezésen dolgozó munkás is várta a sorát.

Közeleg Húsvét ünnepe, s valószínűsíthető, hogy amennyiben nem lesz szigorúbb korlátozás, a várható jó időben ismét meglepik a Balatont a vendégek. Egyeztetve a turisztikai egyesületünk vezető munkatársával, meglepő információt kaptam, a szállásadók, akik egyébként belátják a helyzet súlyát, s korrekt együttműködő partnereink, jelezték, hogy többen nem mondták vissza a szállásfoglalást, sőt újabbak is érkeztek volna!

Nagyon kérünk mindenkit, maradjanak otthon Húsvét ünnepén, tartsák be a kormányrendeletet, s ne most keressék fel településünket, hogy majd, amikor túl leszünk a válságon, újra hirdethessük: Alsóörs vár, marasztal, visszavár! De ez most nem érvényes, mindannyiunk érdekében.

Aki betartja a szabályokat, életet menthet, de aki nem, életeket kockáztat!

Felelősen egymásért, közösen Alsóörsért!

Jó egészséget kívánva, üdvözlettel: 
Hebling Zsolt
polgármester

Módosítás: ( 2020. április 09. csütörtök, 10:21 )  

Praktikumtár

Harley-Davidson

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card