• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

BALKOM tájékoztató 2.

Nyomtatás

Tisztelt Ügyfelek! A Balatonalmádi Kommunális Szolgáltató Kft. a járvány megelőzése és terjedésének csökkentése érdekében, a szolgáltatás fenntartása érdekében az alábbi tájokzatatót adta ki  

Tisztelt Ügyfeleink!

Az ÉBH Nonprofit Kft. és a Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft. a koronavírus magyarországi megjelenése és terjedése miatt, a járvány megelőzése és terjedésének csökkentése érdekében, a szolgáltatás fenntartása mellett mindent megtesz annak érdekében, hogy ügyfelei, munkavállalói, valamint azok családtagjai egészségét megóvja:
- királyszentistváni és balatonfüredi telephelyeinken kizárólag a Közszolgáltató gyűjtőjárműveivel begyűjött, közszolgáltatásból származó hulladékot fogadnak,
- személyes ügyfélszolgálati irodáinkat bezártuk,
- munkavállalóinkat védőeszközökkel, fertőtlenítővel láttuk el, növeltük a személyes higiéniás lehetőségek elérhetőségét, melyre fokozottan felhívjuk dolgozóink figyelmét!

Ugyanakkor kérjük Önöket, hogy munkatársaink és hozzátartozóik egészségének, valamint közvetlen környezetünk védelme, és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás fenntartása érdekében, fogadják meg az alábbi tanácsokat, ezzel is segítve munkánkat:

- A huzamos otthon tartózkodás alatt kiemelten fontos, hogy csökkentsük a keletkező hulladék mennyiségét, lehetőségekhez képest előzzük meg a hulladékképződést. Erre már vásárláskor gondoljanak, válasszák az újrahasznosítható csomagolást! Minél tudatosabban vásárolunk, annál kevesebb hulladék keletkezik! Használjuk újra a még tiszta zacskókat, dobozokat! Ezzel nem csak környezetünket védjük, de jelentősen csökkenthető az elszállítandó hulladék mennyisége!
- A háztartásban keletkező hulladékot minden esetben zárt, bekötött zsákban szíveskedjenek a hulladéktároló edénybe helyezni!
- A karantén alá vont ingatlanhasználókat kérjük, hogy minden esetben jól bekötött, dupla zsákban szíveskedjenek a kommunális hulladékot elhelyezni a hulladékgyűjtő edénybe. Különös tekintettel a szájmaszkok, gumikesztyűk, egyéb higiéniás eszközök esetében!  A fertőzések elkerülése érdekében a házi karanténban élők mentesülnek a szelektív hulladékgyűjtéstől, a háztartásokban keletkező valamennyi hulladékot együtt kell gyűjteni!
- Mivel az esetleges fertőzés terjedését nagyban elősegítheti, ha a zárt csomagolás sérül, ezért tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a tartályok ne boruljanak ki, azok tartalmához illetéktelenek ne férjenek hozzá. Kérjük, hogy a hulladéktároló edényekbe csak annyi hulladékot helyezzenek, amennyi kényelmesen belefér, fedele lecsukható legyen. Ezzel minimálisra csökkenthető a kiporzás veszélye, valamint illetéktelenek, és az állatok a benne lévő hulladékhoz nem férhetnek hozzá. Kérjük, ne tegyenek az edény mellé vagy annak tetejére hulladékot!
- Ürítést követően lehetőség szerinti mossák ki és fertőtlenítsék a hulladéktároló edényeket.
- Fokozottan ügyeljenek arra, hogy a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő edényeket és a közterületen lévő szelektív hulladékgyűjtő szigeteken található edényeket rendeltetésszerűen használják! A közterületeken található szelektív gyűjtőszigetek tartályai és más utcai hulladékgyűjtő edények mellé ne tegyenek semmilyen más anyagot, pl.háztartási hulladékot, lomot a fokozott fertőzésveszély miatt! Ezek kirakását egyébként is jogszabály tiltja!

- A maszk és gumikesztyű nem szelektív hulladék! A vírus elleni védekezésre használt arcmaszkot és gumikesztyűt kérjük, hogy semmiképpen ne dobják a szelektíven gyűjtött hulladékok közé!
Ezeket minden esetben,  pihentetés után, dupla szemeteszsákban helyezzék ki a kommunális hulladékgyűjtő edénybe!  Ez jó alkalom a már használt zacskók újrahasználatára.
- A hulladékgyűjtő edényeket, edényhelyettesítő zsákokat időben, legkésőbb az ürítés napján reggel 6 óráig helyezzék ki.

- Különösen figyeljenek oda a gyűjtőtartályok megközelíthetőségének biztosítására. Kérjük, hogy ürítési napokon ne parkoljanak gépjárműveikkel olyan helyre, ahol akadályozzák, nehezítik, és akár ellehetetlenítik a tárolóedény ürítését!

Köszönjük együttműködésüket!
Vigyázzunk egymásra, családunkra és magunkra!

 

Módosítás: ( 2020. április 08. szerda, 09:53 )  

Praktikumtár

Harley-Davidson

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card