• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Belterületi zöldhulladék szállítás

Nyomtatás

Tisztelt Ügyfeleink! A Balatonalmádi Kommunális Szolgáltató Kft. a korábbi felhívásuknak megfelelően az alábbiakban tájékoztatja Önöket az Alsóörs belterületén történő zöldhulladék gyűjtés menetéről.

Időpont: 2020. április 20-24. 

Tekintettel a kialakult helyzetre, e hónapban, a 17. héten április 20-24. között, ingatlanonként /szerződésenként a 240 l-es edény mellé, maximum 2 db 120l-es Balkom 2019 emblémázott vagy 2 db bármilyen 120l-es átlátszó zsákot helyezhetnek ki az ingatlan elé elszállításra. Az edénybe kérjük, lehetőség szerint zsák nélkül rakják a zöldhulladékot! (Ez csak a zöldhulladékra vonatkozik, a kommunális hulladékot kérjük továbbra is zárt, bekötött zsákban helyezzék a kommunális gyűjtő edénybe!)
Aki nem rendelkezik edénnyel, 4 db 120l-es Balkom 2019 emblémázott vagy 4 db bármilyen 120l-es átlátszó zsákot helyezhet ki elszállításra.

Felhívjuk figyelmüket, hogy jelenleg kizárólag a lágy szárú, zsákban gyűjtött zöldhulladékot tudjuk elszállítani! Kérjük, a fás szárú zöldhulladékokat/kévéket egyelőre ne rakják ki, azokat nem áll módunkban elszállítani!

A jövőben, a veszélyhelyzetre tekintettel, havi 1 alkalommal tervezzük a biológiailag lebomló kerti zöldhulladék elszállítását, az első szállítás a jövő héten, a 17. héten történik (fent részletezve), hangsúlyozzuk, hogy ez kivételes alkalom a mennyiségét tekintve. A jövőbeni szállításokra vonatkozóan kérjük szíves türelmüket a tájékoztatásig!

Ezzel együtt továbbra is arra biztatjuk Önöket, hogy zöldhulladékukat csökkentsék, pl. az alábbi tippeknek megfelelően:
  • házi komposztálás
  • lakóközösségek, társasházak válasszák a közösségi komposztálást
  • gyakori fűnyírás
  • egyéb felhasználása a kertben:
    - metszésből levágott ágak felhasználhatók palántázásra,
    - a falevél, komposzt lenyírt fű felhasználható talajtakarásra ágyásokon: tartja a nedvességet, gátolja a gyomosodást, 100%-ban lebomlik a talajba.

Kérjük, a friss hírekkel kapcsolatosan, kövessék nyomon honlapunkat www.balkom.hu/hirek!

Vigyázzunk egymásra, családunkra és magunkra!

Szíves együttműködésüket köszönjük!
 

Módosítás: ( 2020. április 16. csütörtök, 11:09 )  

Praktikumtár

Harley-Davidson

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card