• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Földi kémiai szúnyoggyérítés 2024.06.24.

Nyomtatás

Magyarország Kormánya elrendelte az ország területén a csípőszúnyog gyérítéstAz irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a környezetre nincs káros hatással

Időpont: 2024. június 24. (napnyugta utáni időszakban)
Helyszín: Alsóörs község területe

A gyérítés tartalék időpontjai:  2024. június 25-26. (a napnyugta utáni időszakban)

A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a Szerocor Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.

A lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történnek, a szakértők által meghatározott területeken.

A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik!

Tisztelt Lakosaink! A sikeres védekezés a szúnyogok ellen nem csak a gyérítések hatékonyságán múlik, hanem a lakosság szükséges tájékoztatásán és közreműködésén is!

 
 

Praktikumtár

Strand jegyvásárlás

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Széchenyi Terv Plusz

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás